K1 i Boks

Neuništivi Filipinac Donaire u kolovozu ide po ujedinjenje pojaseva

Nonito Donaire
 Patrick T. FALLON/AFP/Profimedia
Nonito Donaire i John Riel Casimero borit će se WBO i WBC titulu bantam kategorije

Iako od njegovog slavodobitnog povratka na tron nije prošlo niti mjesec dana, WBC prvak bantam kategorije Nonito Donaire (41-6, 27 KO) već je spreman za novi ispit. Pojasu kojeg je prošlog mjeseca osvojio pokušat će pridružiti onaj WBO organizacije.

Sjajni 38-godišnji Filipinac zapravo je iskoristio priliku koja se pružila nakon što je Guillermo Rigondeaux otkazao meč protiv Johna Riela Casimera (30-4, 21 KO), koji je tako ostao bez izazivača. U potrazu za novim javio se Donaire, spreman kao ulog u meč unijeti svoj tek osvojeni pojas. 31-godišnji Casimero je tako nešto naravno drage volje prihvatio.

Meč će se održati 14. kolovoza u kalifornijskom Carsonu.

Kao što smo gore naveli, Donaire se prošlog mjeseca slavodobitno vratio na vrh, prekidom u četvrtoj rundi zaustavivši Nordinea Oubaalija. Nakon poraza koji mu je na World Boxing Super Seriesu nanio Naoya Inoue, bio je blizu umirovljenja, no odlučio je nastaviti i sad se nada revanšu protiv fenomenalnog Japanca.

Casimero je svoju titulu osvojio krajem 2019. godine, a prošle ju je godine jednom obranio. Trenutno je u nizu od šest pobjeda, a sve je ostvario prekidom.

Linker
11. travanj 2024 20:22