K1 i Boks

Nova suspenzija za Jamala Ben Saddika? Glory istražuje incident koji se dogodio tijekom teškaškog turnira, spominju se kazne

Incident na Glory HGP eventu

 Screenshot (twitter, Harry Jager)
Jamal Ben Saddik pokušao je udariti Rica Verhoevena, Gloryjevog prvaka teške kategorije

Gloryjev teškaški turnir održan proteklog vikenda uistinu je ispunio, čak i nadišao očekivanja. Fanovi kickboksa mogli su uživati u odličnom kickboksačkom eventu, a osim mečeva u sklopu turnira, gledali smo i nekoliko jako kvalitetnih borbi koje nisu bile dio teškaškog Grand Prixa.

Međutim, dogodio se i jedan manji incident koji je privukao veliku pažnju i bacio određenu mrlju na cjelokupan događaj. Nakon pobjede Rica Verhoevena nad Nabilom Khachabom u polufinalu turnira, došlo je do sukoba u koji je bilo uključeno više osoba iz timova obojice teškaša.

Sve je započelo verbalnom raspravom između člana Ricovog tima i člana Khachabovog kuta. Vrlo brzo u priču se umiješao Jamal Ben Saddik, inače Gloryjev ponajbolji teškaš, veliki Ricov rival, ali ovaj put član Khachabovog kuta.

Verhoevenu se nije svidjela reakcija Jamala Ben Saddika i Gloryjev prvak teške kategorije odlučio je reagirati upustivši se u raspravu s Ben Saddikom. Situacija je eskalirala nakon što je Ben Saddik nogom pokušao udariti Verhoevena, ali bio je predaleko i nikako nije mogao dohvatiti Verhoevena svojim udarcem.

Iako ga nije udario, Verhoeven je ‘‘eksplodirao‘‘ zbog samog pokušaja udarca i dao je sve od sebe da se upusti u fizički obračun s Ben Saddikom. Osobe unutar ringa uspjele su razdvojiti dvojicu teškaša, a Ben Saddika je između ostalih morao smirivati i Nabil Khachab koji je nekoliko minuta ranije poražen od strane Verhoevena.

‘‘Vidjeli ste što se ovdje dogodilo, Jamal je bacio ‘kick‘. Moramo izbaciti ovog tipa iz kickboksa! Ovakvo ponašanje je nevjerojatno i neprihvatljvo za kickboksački ring.‘‘, rekao je ljutiti Verhoeven uz veliko negodovanje publike.

Fanovi kickboksa trenutno drže stranu Jamala Ben Saddika, a glavni krivci zapravo su Gloryjevi čelnici. Fanovi su mjesecima zazivali uvrštavanje Jamala Ben Saddika na turnir osmorice, ali Gloryjevi čelnici konstantno su zaobilazili Ben Saddika. Tek nakon što je nastup otkazao Nordine Mahieddine, Ben Saddiku je ponuđena uloga zamjene.

Marokanac je odbio tu ponudu jer je imao puno manje vremena za pripremu nego ostali teškaši, a razlog odbijenice bio je i ždrijeb koji su mu namijenili. Jamal bi se u prvom kolu morao boriti protiv Nabila Khachaba, svog prijatelja i trening partnera.

Mnoštvo je onih koji smatraju kako je Glory zapravo zaštitio Verhoevena time što nisu uvrstili Ben Saddika u ovaj turnir i organizacija je naišla na velike kritike svojih fanova.

No, kritike bi mogle postati još glasnije. Glory je na svojim društvenim mrežama objavio kako se trenutno provodi istraga spomenutog incidenta.

‘‘Glory ima stroga pravila ponašanja koja vrijede za sve sportaše i članove njihovog kuta. Novosti o rezultatima interne istrage, kao i potencijalnim kaznama bit će uskoro pružene.‘‘, stoji u službenom priopćenju organizacije.

image

Instagram story Glory organizacije

Screenshot (instagram, Glory)

Dobije li Jamal Ben Saddik novu suspenziju, fanovi će biti bijesni. Marokanac je bio pod 15-mjesečnom suspenzijom od osmog mjeseca 2022. godine sve do 20. prosinca (12. mjesec) prošle godine. Razlog je pad na doping testu nakon meča s Benjaminom Adegbuyijem, a iako je Ben Saddik kršio pravila, ogromna baza fanova i dalje stoji iza njega. Glory mora pametno postupiti, ali fanovi moraju biti svjesni da Jamal Ben Saddik ne može prolaziti nekažnjeno za incidente koje prouzroči.

Linker
24. travanj 2024 04:17