K1 i Boks

(VIDEO) Pogledajte nevjerojatan udarac kojim je Levi Rigters sinoć gotovo nokautirao Rica Verhoevena

Rico Verhoeven vs. Levi Rigters

 Glory Kickboxing
Bio je Rigters na korak do osvajanja turnira i pola milijuna dolara, no Rico se uspio oporaviti te na kraju on njega pobijediti prekidom

Glory je sinoć održao svoj dugo najavljivani turnir osmorice, a na njemu je Rico Verhoeven samo potvrdio kako je trenutno najbolji teškaš u kickboksu na svijetu. Tri meča i tri pobjede Rico je upisao sinoć i kući odnio još pola milijuna dolara, no prava je šteta što sa na turniru nije našao i naš Antonio Plazibat.

Kako god, turnirski format je uvijek atraktivan i zanimljiv za gledanje, a u to smo se uvjerili i sinoć. Dosta dobrih borbi i nekoliko dobrih prekida smo vidjeli u sklopu navedenog turnira, a Rico ga je osvojio sa sebi svojstven način, odnosno, svojim prepoznatljivim stilom kojim jednostavno neutralizira protivnike.

Međutim, nije Rico samo ‘‘prošetao‘‘ do osvajača turnira. Prve dvije borbe je odradio rutinski, pobijedio je odlukama sudaca, a slično je krenula i ona finalna protiv Levija Rigtersa. No, u drugoj rundi Rigters iz ničega baca ‘‘spinning back fist‘‘ kojim je iznenadio prvaka i poslao ga u nokdaun. Bio je Rico na rubu nokauta, a nakon tog udarca je kao pokošen pao na glavu u sredini ringa.

Jedna od Ricovih najvećih kvaliteta jest ta da se on nikada neće predati. Kad god je bio uzdrman, nastavio se boriti i uvijek bi borbu na kraju odveo u svoju korist, što je demonstrirao i sinoć.

Bio je Rigters na korak do osvajanja turnira i pola milijuna dolara, no Rico se uspio oporaviti te na kraju njega pobijediti prekidom. Ricu se može jedino čestitati, a valja se i podsjetiti tog sjajnog udarca Levija Rigtersa koji mu je skoro donio pobjedu nad Verhoevenom. Snimku možete pogledati OVDJE.

Linker
21. travanj 2024 08:41