K1 i Boks

Verhoeven ušao u finale, skoro nastala makljaža u ringu: ‘Zauvijek ga izbacite iz sporta!‘

Rico Verhoeven

 SCREENSHOT/GLORY
Slavio je jednoglasnom sudačkom odlukom protiv marokanskog ‘Tenka‘

Drugo polufinale Gloryjevog Grand Prixa na papiru nam je dalo najzanimljiviji sraz: Rico Verhoeven protiv Nabila Khachaba - Kralj protiv Tenka.

Marokanac je taj koji je otvorio meč pritiskom prema naprijed dok je Verhoeven dosta često inicirao klinč. Prvak je često gađao Khachaba u tijelo i tako ga pokušavao usporiti. Nije bilo lako procijeniti tko je pobijedio u prve tri minute, čak se može reći da je runda bila pomalo čudna, ali suci su na kraju presudili da je Verhoeven taj koji je bolji.

U drugoj rundi Khachab je vrlo brzo dobio upozorenje, ali to ga nije zaustavilo u klasičnom "tenkovskom" pohodu. Nastavljao je s istom taktikom kao i do sada, ali Verhoeven je sve to izdržavao bez problema, bio bolji, a dodatno je profitirao time što je Marokancu na kraju runde oduzet bod, što je rezultiralo time da je Verhoeven na svih pet sudačkih kartica pobijedio s 10-8.

Samim time, marokanskom tenku trebao je prekid u zadnje tri minute da bi ušao u finale. Nažalost po njega, borio se s čovjekom koji mu nije dozvolio da ga uzdrma i doslovno i figurativno te je mirno plovio zadnjom rundom. Borba je nakratko prekinuta zbog niskog udarca Verhoevena koji se čak i nije činio takav, ali to nije napravilo neku razliku te smo dočekali kraj meča koji nije ponudio ono što smo možda očekivali, ali zato je sve eskaliralo nakon posljednjeg zvona.

U ring je ušao Verhoevenov rival i jedan od "cornermana" Khachaba, Jamal Ben Saddik koji je napao prvaka, ali osiguranje je brzo interveniralo i nije došlo do ozbiljnijeg fizičkog obračuna u ringu. Verhoeven je slavio jednoglasnom odlukom sudaca i tako osigurao nizozemsko finale s Rigtersom. Nakon meča je izjavio:

"Ben Saddika treba zauvijek izbaciti iz sporta!", a nakon toga je otišao u svlačionicu. Sada čeka finale...

Linker
18. ožujak 2024 03:19