K1 i Boks

Obitelj Fury imala je uspješan vikend: Tysonov polubrat upisao je novu pobjedu i prozvao Jakea Paula

Tommy Fury

 Nick Potts/PA Images/Profimedia
Uvodni dio spektakla na Wembleyju ponudio je i novi meč talentiranog Tommyja Furyja

Totalno u sjeni svog polubrata, ostao je Tommy Fury sa svojim sinoćnjim nastupom. 22-godišnji poluteškaš upisao je svoju osmu pobjedu u jednako toliko profesionalnih nastupa. Tommy je jednoglasnom odlukom pobijedio Daniela Bocianskog (10-2-0).

Zasluženo je Tommy slavio na Wembleyju, a najbolji trenutak u borbi, imao je tijekom pete runde. Tada je Poljaka poslao u nokdaun, ali Bocianski se uspješno oporavio te je izdržao do kraja meča na šest rundi.

Neposredno nakon nove pobjede, Tommy Fury već je usmjerio fokus ka osobi s kojom se želi obračunati u svom sljedećem nastupu.

''Imam samo jednu stvar za reći: Jake Paul, ovo smo trebali odraditi još u prosincu (12. mjesec). Ako još uvijek želiš taj meč, ja sam spreman za tebe. Izrezat ću te i nasjeckati na komadiće, kao što sam to učinio danas u ringu. Potpiši ugovor propalice i odradimo to jednom za svagda.'', prozivka je Tommyja Furyja, koji se zatim dodatno osvrnuo na YouTubera s kojim se želi obračunati.

''Ovaj tip s kojim sam se danas borio, on bi ubio Jakea Paula, radi se o istinskom profesionalcu. Rastavljao sam ga, ali on je bio unutra i davao je sve od sebe. Jakea Paula završio bi šamarom. Jake, ja ću okončati tvoju karijeru. Propalica si i loš boksač. Ugovorimo meč i razriješimo sve.'', dodao je polubrat Tysona Furyja.

Ariel Helwani brzo je došao do odgovora od strane Jakea Paula, a ''Problem Child'' je poručio:

''Čestitam na pobjedi protiv boksača s 10-1 omjerom. Ali stadion je bio prazan. Ja kad se borim, stadion je pun, a onda kad se Tommy bori, nikog nije briga. Govorimo o njegovoj rodnoj državi. Vidjet ćemo kako će proći event Andersona Silve''

Podsjećamo, Jake Paul i Tommy Fury trebali su boksati 18. prosinca (12. mjesec) protekle godine. Fury je meč otkazao nekoliko dana prije održavanja, zbog slomljenog rebra i bakterijske infekcije koja mu je zahvatila prsa. Tyron Woodley uskočio je kao zamjena, a Jake Paul nokautirao ga je u šestoj rundi. Tommy Fury očito je i dalje zainteresiran za borbu protiv Jakea Paula, a taj meč zapravo bi imao smisla za obojicu. Hoće li Paul pristati ili je uvrijeđen Furyjevim povlačenjem iz prošle borbe, trenutno je teško reći.

Što se Andersona Silve tiče, legendarni ''Spider'' 14. svibnja (peti mjesec) boksat će na istoj priredbi kao i Floyd Mayweather. Silva će odraditi meč egzibicijskog karaktera, a protivnik će mu biti sunarodnjak Bruno Machado. Dubai će biti grad domaćin, a Jake Paul sa zanimanjem će popratiti taj event.

Jake je protekle dane proveo u prozivkama s Michaelom Bispingom, a brojni UFC borci izazvali su Paula da prozove Andersona Silvu. YouTuber nije dao konkretan odgovor po tom pitanju, a čini se da ga zanima koliku pažnju Anderson Silva zapravo privlači u boksačkom svijetu. Dogovore li međusobni obračun, privući se Silva itekako veliku pažnju, jer brojni hejteri Jakea Paula bit će uvjereni da će ga Silva brutalno nokautirati.

Linker
19. travanj 2024 03:48