K1 i Boks

Odgođen povratnički meč Evandera Holyfielda protiv Kevina McBridea

Evander Holyfield
 Adrian Cabrero/Everett/Profimedia
58-godišnja boksačka ikona ove bi godine ipak trebala u ring

Iako Evander Holyfield i dalje ima namjeru ove se godine ponovno naći u boksačkom ringu, to se neće dogoditi onog datuma za koji je njegov meč prvobitno dogovoren. Naime, Holyfield se trebao boriti protiv Kevina McBride u ekshibicijskom meču na Trillerovoj priredbi predvođenoj Teofimom Lopezom i Georgeom Kasbososom Jr., a datum je bio 5. lipnja. Ipak, ta priredba odgođena je za dva tjedna kasnije, a sad saznajemo kako se na njoj neće održati spomenuti meč bivšeg svjetskog prvaka lakoteške i teške kategorije protiv posljednjeg protivnika Mikea Tysona.

Spomenuta priredba odgođena je nakon što su za isti datum svoj meč najavili Floyd Mayweather Jr. i Logan Paul, a čini se da Holyfieldu ili McBrideu novi datum nije odgovarao ili Triller ima nekih drugih planova za njih. Ono što je sigurno je to da Holyfield svakako misli nastupiti ove godine, a pretpostavlja se da bi mu Triller mogao pronaći mjesto na srpanjskoj priredbi, gdje bi trebao nastupiti Oscar De La Hoya. Tako nešto je za sada ipak još uvijek u rangu špekulacije.

Evander je imao dugu karijeru te je svoj posljednji meč odradito 2011. godine, kad mu je bilo već 48 godina. Na povratak deset godina kasnije motivirao ga je Mike Tyson, a do prije koji mjesec se činilo kako bi upravo protiv njega trebao u ring. To se ipak nije dogovorilo, nego je Holyfield odabrao drugi put, koji ga je odveo na boksača koji je Tysona umirovio. Tyson također ima planove i dalje se boriti u ekshibicijama, no trenutno nije poznato gdje, kada i protiv koga bi to mogao odraditi.

Linker
20. travanj 2024 01:32