K1 i Boks

Oglasio se jedan od najvećih u povijesti: ‘Nitko ovaj meč nije mogao dobiti za četiri boda, to je suludo!‘

Dmitry Bivol (lijevo) i Artur Beterbiev (desno)

 Valery Sharifulin/TASS/Profimedia
Ne prestaju pristizati reakcije na kontroverzno bodovanje meča između Bivola i Beterbieva

Puno će se još pričati o boksačkom meču između Artura Beterbieva i Dmitryja Bivola. Dvojica neporaženih poluteškaša rukavice su ukrstili u kasnim subotnjim satima, a pobjedniku meča pripao je status apsolutnog svjetskog prvaka u teškoj kategoriji. Netko je morao izgubiti nulu iz rubrike poraza, a poraženi je na kraju bio Dmitry Bivol.

Nakon 12 odličnih rundi čekali smo čitanje sudačkih kartica kako bismo saznali tko je pobijedio u meču koji je najavljivan kao "najbolji boksački meč današnjice". Jedan sudac meč je bodovao rezultatom 114-114 i mnogi se zapravo slažu s njegovim viđenjem tog meča. Međutim, ostala dvojica sudaca vidjeli su Beterbieva kao pobjednika, na iznenađenje mnogih boksačkih fanova.

Posebno šokantno zvučao je rezultat 116-112 u korist Beterbievu. To znači da je jedan sudac čak osam rundi dodijelio Beterbievu, a zbilja je nejasno na temelju čega je profesionalni boksački sudac uspio pronaći toliko rundi koje su otišle u korist Beterbieva. Svoje nezadovoljstvo takvim bodovanjem iskazao je i Roy Jones Jr., jedan od najvećih boksača u povijesti.

Upravo Roy Jones Jr. posljednji je boksač prije Beterbieva koji je ujedinio svjetske titule u poluteškoj kategoriji. Roy je to napravio 1999. godine u eri tri pojasa, dok je Beterbiev prvi koji je ujedinio četiri svjetske titule. Jones je zadovoljan viđenim, ali kao i mnogi, ne razumije kako je sudac Pawel Kardyn mogao bodovati meč rezultatom 116-112.

"Gledali smo fantastičan meč za koji mislim da je mogao otići na bilo koju stranu. Ali znate, dogodilo se to što se dogodilo. Ono što znam jest da nitko nije dobio ili izgubio ovaj meč za četiri boda. To je suludo! Zato kažem da trebamo instantni revanš. Obojica su napravili preinake u odnosu na prijašnja izdanja. Beterbiev je pokazao svoju boksačku stranu više nego ikad prije. On zapravo zna boksati i bio sam iznenađen. Bivol je bio defenzivno jako dobar, što smo znali otprije, dobro je kontrirao što također već znamo. Bivol je stekao rano vodstvo, ali činjenica je da je Beterbiev bio jači u završnici. Zato smatram da je borba trebala završiti neriješenim ishodom. Trebamo revanš.", poručio je Jones.

Prema svemu izrečenom nakon meča, revanš će se zapravo i dogoditi. Turki Alalshikh također smatra da je Bivol zaslužio pobjedu i želi ugovoriti revanš, naravno da i Bivol hoće novu priliku, a preostaje nam čekati samo još pristanak Artura Beterbieva. Ne sumnjamo da će jedan takav fajter pristati na revanš kako bi pokušao utišati sve kritike na račun svoje pobjede.

Linker
14. listopad 2024 14:16