K1 i Boks

Oleksandr Usyk dobio upozorenje: ‘Fury će te izmaltretirati i pregaziti, nemaš što raditi u ringu s njim!‘

 PA IMAGES/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA Pa Images/alamy/alamy/profimedia
Prvo treba vidjeti hoće li tako pregaziti Ngannoua

Svjetski prvak u teškoj kategoriji Oleksandr Usyk nastavlja s pokušajem ugovaranja okršaja s Tysonom Furyjem, ali neki u sportu vjeruju da ima male šanse nakon svog posljednjeg ispada. Očekivalo se da će se Usyk i Fury sučeliti ove godine da bi okrunili prvaka sa svim pojasevima u teškoj kategoriji, ali su neuspjeli pregovori doveli do toga da svatko krene svojim putem.

Ukrajinac je bio spreman prihvatiti svoj prvi obavezni izazov u Danielu Duboisu, kojeg je nokautirao u devetoj rundi prošlog mjeseca nakon što je pretrpio kontroverzni niski udarac. U međuvremenu, "Gypsy King" se priprema suočiti s bivšim UFC prvakom teške kategorije, Francisom Ngannouom.

U emisiji talkBOXING, bivši engleski boksač koji je postao analitičar Spencer Oliver ohrabrio je svog sunarodnjaka Britanca da se suoči s Usykom, s čvrstim uvjerenjem da se bivši neprikosnoveni prvak u kruzer kategoriji neće moći mjeriti s njim.

“On će ga izmaltretirati i pregaziti! To je bit. Što se mene tiče, nakon što sam gledao Usyka protiv Daniela Duboisa, to me je natjeralo da prepoznam, čak i više, koliko je on daleko od Tysona Furyja. Fury bi mu parirao s boksačkim IQ-om jer je Furyjev jako dobar. Mislim da je Fury liga iznad Oleksandra Usyka, nakon što sam ga gledao protiv Daniela Duboisa.”

Prije nego što se razgovori između neporaženog dvojca mogu ponovno aktualizirati, Fury prvo mora poraziti Francisa Ngannoua 28. listopada u Rijadu, prijestolnici Saudijske Arabije, a čak ni tada, Usyk možda neće biti meta za njegov sljedeći ulazak u ring. U svakom slučaju, bit ćemo pametniji nakon meča s "The Predatorom".

Linker
17. svibanj 2024 10:59