K1 i Boks

Oleksandr Usyk se oglasio o povijesnom meču s Tysonom Furyjem ‘Volio bih da to bude u prosincu, ali...‘

Oleksandr Usyk

 Screenshot/YouTube
Ukrajinski teškaš ne vjeruje da će se meč za apsolutnog prvaka dogoditi do kraja ove kalendarske godine

Kao što je već dobro poznato, Oleksandr Usyk i Tyson Fury krajem rujna ugovorili su, pomalo neočekivano, povijesni meč za ujedinjenje svih teškaških titula. "Gypsy King" u svom rasporedu prvo ima boksački meč s Francisom Ngannouom (28. listopada), a potom bi fokus trebao biti usmjeren prema monumentalnom okršaju s neporaženim Ukrajincem. U prvim izvještajima, kao možebitni termini meča za apsolutnog "heavyweight" prvaka navodili su se 23. prosinac, odnosno siječanj, a kao lokacija se navodio saudijski Rijad. O pregovorima, potencijalnim datumima i lokaciji sada se oglasio i sam Usyk.

"Pregovori u Saudijskoj Arabiji traju dosta dugo. Nakon borbe s Duboisom imali smo sastanak s predstavnicima tvrtke koja organizira okršaj Fury-Ngannou i dogovorili suradnju. Fury ima potpisan ugovor s njima. Meč zanima sve uključene strane", rekao je ukrajinski teškaš na svom YouTube kanalu, pa nastavio: "Želio bih znati točan dan i mjesto. Ta informacija omogućila bi mi planiranje trening kampa i odabir njegovog mjesta. Sve bi mi to pomoglo da se počnem pripremati. Razumijem da je promocija meča važna i potrebna - to je sastavni dio ‘showa‘. Ali kad znam dan i mjesto, mogu staviti kacigu, zatvoriti vizir i krenuti".

Osvrnuo se ukrajinski prvak i na svoje trenutno fizičko stanje, te otkrio u kojem bi se terminu želio boriti s Furyjem i postoje li realne šanse da se njegove želje ostvare.

"Ne mogu reći da je sve u redu, ali sam dobro. Neke rane, stare ozljede treba zaliječiti. Sve je pod kontrolom. Treniram svaki dan, ali za kamp mi treba 14 tjedana. Bilo bi mi dovoljno vremena. Prvih tjedana radim svoj posao koji mi pomaže da se spremim za trening kamp, a onda naporno radim sljedećih 12 tjedana", rekao je Usyk, pa, u kontekstu potencijalnog termina, zaključio: "Volio bih da to bude u prosincu, ali nema sigurnosti da će biti tako".

Linker
13. svibanj 2024 21:49