K1 i Boks

Tyson Fury o svom roku trajanja: ‘Možda ću trajati godinu dana, možda dvije, ali - želim odraditi 10 borbi!‘

Tyson Fury

 KEVIN QUIGLEY/DMG MEDIA/PROFIMEDIA Kevin Quigley/dmg Media/profimedia
‘Borenje me čini je*eno sretnim!‘

Tyson Fury neporažen je u 34 borbe – dvostruki prvak u teškoj kategoriji koji kaže da je učinio sve što se može učiniti u sportu. Zapravo, tek treba postati neprikosnoven, ali to je potencijalno još samo jedna borba protiv Oleksandra Usyka i datumom koji će biti uskoro objavljen.

Mnogi obožavatelji smatraju da, kako bi učvrstio svoje naslijeđe, mora pobijediti Ukrajinca, a zatim konačno odraditi meč protiv Anthonyja Joshue. Govoreći za Heart Breakfast u kolovozu, Fury je rekao da bi potencijalno mogao imati samo jednu preostalu borbu s ciljem da napusti sport.

"Tko zna koliko mi je još ostalo. Možda ne dugo… možda godinu dana, možda dvije godine, možda jedna borba, tko zna? Jedino znam je da ću uživati ​​u svakoj minuti koja mi je preostala, u svakoj borbi koja mi je preostala, sve to prihvaćam i uživam. Želim da moja djeca budu tamo, jako sam zadovoljan time gdje sam u svom životu i što sam u poziciji da im mogu pružiti ovo uzbuđenje. Mislim da svaki borac zna kada je vrijeme da ode."

U vremenu koje je prošlo od tog intervjua - samo oko dva mjeseca - neporaženi Britanac očito se predomislio. U intervjuu za ESPN prije svoje borbe protiv Francisa Ngannoua kazao je da planira odraditi još 10 borbi.

"Nakon ovoga želim potpisati još jedan ugovor od 10 borbi, pa ne znam, malo ću se osvrnuti i vidjeti od koga mogu dobiti najbolju ponudu za to što želim. Borenje me čini je*eno sretnim, tako da bi sada bilo glupo odustati od toga kad zarađujem milijune dolara i ujedno imam puno radosti od toga.”

Fury je trenutno potpisao ugovor s Top Rankom i Queensberryjem, a ima cvjetajući odnos s boksačkim biznismenima u Saudijskoj Arabiji.

Njegova borba s Ngannouom 28. listopada slijeće u Rijad, kao i borba s Usykom, za koju se očekuje da će uskoro biti službeno objavljena, točnije nakon borbe s gorostasnim Kameruncem.

Linker
24. travanj 2024 12:02