Ostalo

Tyson Fury o odlasku u ‘kečere‘: ‘WWE je teži od boksa, radije bih se kretao ringom i izbjegavao udarce‘

Tyson Fury (lijevo) i Drew McIntyre (desno)

 Sports Press Photo/ddp USA/Profimedia
‘‘Gypsy King‘‘ ranije se okušao u svijetu WWE-a, ali nije siguran hoće li se vratiti

Tyson Fury proteklih nekoliko godina na glasu je kao najbolji ili barem jedan od dvojice najboljih teškaša na svijetu. Oleksandr Usyk trenutno mu je najveća konkurencija za status najboljeg teškaša, ali dojam je da Tyson Fury posljednje dvije godine uglavnom troši na mečeve s nedostojnim protivnicima.

Prošle godine Fury je lakoćom porazio Dilliana Whytea i Dereka Chisoru, a Francis Ngannou bit će vjerojatno jedini Furyjev protivnik u ovoj kalendarskoj godini. Ngannou je inače MMA borac bez iskustva u profesionalnom boksu.

Kao da se ‘‘Gypsy King‘‘ jednostavno okrenuo lakšim mečevima. Velik novac i dalje ‘‘kapa‘‘ na njegov račun, a gotovo da se ne mora niti oznojiti da bi došao do pobjede. Ugovaranjem borbe protiv Ngannoua, Fury je posebno navukao bijes boksačke javnosti, jer gotovo nitko ne može ozbiljno shvatiti taj meč.

Furyja optužuju da njegova karijera sve više nalikuje na WWE, odnosno na takozvane ‘‘kečere‘‘. Ne radi se o slučajnosti, jer Fury nerijetko gostuje na WWE-ovim eventima, a 2019. godine čak je i nastupio u meču protiv Brauna Strowmana (Fury je pobijedio). Očito Fury uživa u zabavi koju pruža World Wrestling Entertainment organizacija i postoje male šanse da će i ubuduće nastupati na njihovim eventima. Fury ipak priznaje kako je izrazito zahtjevno nastupati u WWE-u.

‘‘WWE je pretežak za mene. Boks je puno lakši od WWE-a koji je jako zahtjevan za tijelo. Podižu vas i bacaju o pod. Radije bih se kretao ringom i izbjegavao udarce.‘‘, rekao je Fury za ESPN, dok je u odvojenom intervjuu za Sports Illustrated potvrdio da postoji interes za novim nastupima među ‘‘kečerima‘‘.

‘‘15 godina boksam i to je dug period. Znam da neću vječno trajati. Istina je da sam imao neke dobre izlete u WWE i mnoštvo je prilika tamo. Radi se o nevjerojatnom iskustvu. Trenutno sam zauzet boksom, na vrhu sam i moj fokus zasad ostaje na tome. Nakon toga, vidjet ćemo.‘‘, poručio je ‘‘Gypsy King‘‘.

Britanski teškaš definitivno posjeduje osobnost i karizmu kojom bi mogao igrati značajnu ulogu u svijetu WWE-a. Upitno je može li usvojiti neke od spektakularnih poteza koje gledamo na takvim mečevima, ali ne sumnjamo da bi režiseri tih evenata pronašli način da Furyja što bolje prodaju svojoj publici.

Linker
12. travanj 2024 07:01