K1 i Boks

Daniel Dubois upražnjava jedan bizaran ritual prije meča s Joshuom: ‘Svaki dan dođe i zuri u njega sat vremena, suludo je‘

 Daniel Dubois 

 Mateusz Porzucek/imago sportfotodienst/Profimedia
Joshuu bi na Wembleyju mogao dočekati jako težak zadatak ukoliko se Dubois pojavi tako fokusiran

Jako puno na svojoj mentalnoj ‘‘igri‘‘ poradio je Daniel Dubois u posljednje vrijeme. Iz meča u meč pokazuje napredak na tom području, a više nitko mu ne može dobaciti da nije srčan i da se boji primati udarce. Dokazao je Dubois da se ipak radi o svjetskoj klasi teškaša, a novi test imat će već ovoga mjeseca.

Anthony Joshua pokušat će mu oduzeti IBF-ovu titulu prvaka u teškoj kategoriji, a veliki planovi s tom titulom već su prisutni. Kako god, Spencer Oliver s talkSPORT-a tvrdi da Dubois i dalje radi na svom mentalnom dijelu, a otkrio je i jedan pomalo bizaran ritual koji ‘‘DDD‘‘ upražnjava uoči ovog velikog meča:

‘‘Daniel Dubois je drugačija zvijer. On je vrlo tih, često je zatvoren u sebe, nikada ne govori nešto puno. Dat ću vam ideju o tome kako on ulazi u dvoranu. Cijeli tim je unutra, Don Charles je trener. Daniel uđe s torbom na ramenu, ne kaže ni riječ, spusti torbu, pozdravi jednog ili dva najbliža čovjeka‘‘, započeo je Oliver.

‘‘Zatim sjedne na jednu stolicu i pusti da mu se zamotaju ruke. I dalje nije rekao ni riječ. A znate li gdje je dvorana? Odmah kod Wembleyja. On tamo odlazi svaki dan, tamo provede po jedan sat i samo zuri u stadion. Iskreno, to izgleda suludo‘‘, dodao je.

Izgleda da je Duboisu potrebna tolika doza fokusa, no, ukoliko bude na razini na kojoj je bio u posljednja dva meča, Joshuu bi mogao dočekati jako težak zadatak te večeri na Wembleyju. Meč je za nešto više od dva tjedna, a mi jedva čekamo!

Linker
12. rujan 2024 11:49