K1 i Boks

‘On je jedan od najvećih boksača ove generacije i volio bih da dijelimo ring. Mogao bih se nositi s njim‘

ROleksandr Usyk

 Mohammed Saad/Afp/Profimedia
Jai Opetaia uskoro bi mogao napasti i drugi pojas kruzer divizije, a u perspektivi mu je i možebitni meč s Usykom

Jai Opetaia isporučio je dominantnu izvedbu na minuloj Beterbiev-Bivol priredbi, prekidom u šestoj rundi slavio nad Jackom Masseyjem te tako upisao 26. pobjedu u svojoj profesionalnoj karijeri (26-0, 20 nokauta) i obranio pojas IBF-ovog prvaka u kruzer kategoriji. Nakon trijumfa nad 31-godišnjim Britancem, postavlja se pitanje hoće li Opetaia čekati pobjednika meča između Chrisa Billama-Smitha i Gilberta Ramireza (16. studenog) za WBO naslov u kruzeru te se obračunati s pobjednikom i pokušati ujediniti dvije titule.

"Tko zna... Nadam se da ću dobiti tu borbu, ali možda ću se prvo morati boriti s obveznim izazivačem, što bi također bila ozbiljna borba. Moram nastaviti trenirati i biti spreman, sjest ću sa svojim timom i dogovoriti koji će nam biti sljedeći potez", rekao je 29 godišnji Australac u razgovoru za Seconds Out pa se osvrnuo na recentnu borbu s Masseyjem:

"Kapitalizirao sam sve njegove greške. Osjećam kao da svi podcjenjuju koliko sam zapravo snažan, kada udarim ljude - oni to osjete. U formi sam, brz sam, tako da kada moji protivnici griješe, ja izvučem korist iz toga. Bila je ovo dobra borba, sretan sam zbog pobjede, ali istovremeno želim napredovati, znam da to može biti još bolje i da postoje stvari na kojima moram raditi u dvorani. Ovo je samo početak".

Dotaknuo se Opetaia i potencijalnog meča s Oleksandrom Usykom. Pred neporaženim je Ukrajincem 21. prosinca uzvratni meč s Tysonom Furyjem u kojem će braniti WBA, WBC i WBO pojaseve, a nedavno je Usyk rekao da, ako pobijedi u tom meču, postoji mogućnost da se vrati u kruzer kategoriju. Iz težinske divizije do 90,7 kilograma svojedobno i jest proizišao i u njoj također ujedinio sve titule. U kruzeru je vezao 14 uzastopnih pobjeda prije nego što je, krajem srpnja 2018., jednoglasnom sudačkom odlukom u Moskvi, pobijedio Murata Gassieva i postao apsolutni prvak, a onda tri i pol mjeseca kasnije, nokautirao (i umirovio) Tonyja Bellewa u Manchesteru, te obranio sve pojaseve u kruzeru i svoj fokus prebacio na tešku diviziju. Iz njegovih nedavnih izjava, dakle, proizlazi da bi mogao ponovno pokušati postati apsolutni prvak u "cruiserweightu".

"On je jedan od najboljih boraca ove generacije i volio bih dijeliti ring s njim. Bio bih počašćen dijeliti ring s boksačem njegovog statusa i osjećam da bih se mogao nositi s njim", zaključio je Opetaia.

Linker
14. listopad 2024 16:14