K1 i Boks

Legendarni prvak teške kategorije prognozirao ishod velikog revanša: ‘Više nema ono što je nekada imao‘

Oleksandr Usyk i Tyson Fury

 Nick Potts/PA Images/Profimedia
Kasnije ove godine, 21. prosinca, dolazi nam jedan od najiščekivanijih revanša u povijesti ‘heavyweighta‘

Tyson Fury trenutno je u jednom od najvažnijih pripremnih kampova u svojoj karijeri.

Britanac je dugo vremena bio vladar teške kategorije, bio je neporaženi borac koji je često s lakoćom rješavao izazove najboljih u svojoj diviziji. Prvi svjetski naslov osvojio je 2015. godine kada je na gostujućem terenu pobijedio Vladimira Klička. Nakon nekoliko godina pauze i značajnog povećanja tjelesne težine, uspio je vratiti titulu impresivnom pobjedom nokautom nad Deontayem Wilderom, nakon kontroverznog neriješenog ishoda u njihovoj prvoj borbi.

Drugi nokaut nad Wilderom uslijedio je brzo, kao i pobjede nad Derekom Chisorom i Dillianom Whyteom. Unatoč pretrpljenom nokdaunu u ranoj fazi borbe protiv bivšeg UFC prvaka, Francisa Ngannoua, Fury je uspio doći do pobjede, ali se na kraju susreo s prvim porazom u meču protiv Oleksandra Usyka u svibnju, kada je izgubio na bodove u njihovom okršaju za apsolutnog prvaka.

Borba protiv Usyka je bila izuzetno tijesna, a sada Fury naporno radi na prilagodbama kako bi ostvario pobjedu u revanšu koji je zakazan za 21. prosinac.

Međutim, bivši svjetski prvak Riddick Bowe nije siguran da "Kralj Cigana" može pobijediti u revanšu. Na pitanje tko će pobijediti u uzvratnoj borbi, Bowe je za Pro Boxing Fans izjavio da misli kako je Fury možda izgubio formu.

‘‘Fury neće‘‘, rekao je Bowe pa nastavio: ‘‘Mislim da više nema ono što je nekada imao. Vremena su se promijenila, ne može primiti udarac kao prije. Čak i u mom slučaju, došao je trenutak kada sam se umorio od toga i više nisam želio primati udarce.‘‘

Bowe, koji je uvršten u Kuću slavnih, bio je posljednji apsolutni prvak teške kategorije iz SAD-a, a najpoznatiji je po tome što je pobijedio u dvije od tri borbe s Evanderom Holyfieldom, koji je, uz Usyka, jedini borac u povijesti koji je držao sve pojaseve u kruzer i teškoj kategoriji.

Linker
22. listopad 2024 19:07