K1 i Boks

‘On je mali, uplašeni čovjek. Da je on i blizu najvećeg svih vremena, mogao bi sam odvesti djecu u školu‘

Mike Tyson

 Juergen Hasenkopf/imago sportfotodienst/Profimedia
Rasprava o tome tko je najbolji ikada zauvijek će ostati vruća tema, a vidjet ćemo hoće li se pojaviti još netko tko će upravo sam za sebe tvrditi da zaslužuje ponijeti tu titulu

Tko je najveći boksač svih vremena, vječna je rasprava. Svatko ima svoje argumente zašto je baš određeni boksač najbolji, no velika većina boksača neće navesti sebe kao najvećeg svih vremena. Međutim, naravno, postoji jedan boksač, odnosno bivši boksač, koji je za sebe rekao da je najveći svih vremena i bolji od Muhammada Alija, a radi se dakako o Floydu Mayweatheru Jr-u.

Naišlo je to na brojne reakcije, te unatoč tome što mnogi priznaju da je Mayweather uistinu bio veliki boksač, rijetki se slažu da je najbolji ikad. Mike Tyson je čuo tu izjavu, a nakon nje nije imao lijepe riječi za Mayweathera:

‘‘On ima deluzije. Slušajte, da je on i blizu najboljeg boksača u povijesti, da je i blizu velik kao Muhammad Ali, bio bi sposoban odvesti djecu u školu sam. U redu, ne može odvesti djecu u školu sam, a govori o nekoj svojoj veličini? Veličina nije štićenje sebe od ljudi. Veličina je u tome kada si prihvaćen od ljudi. On ne može odvesti djecu u školu sam. On je mali, uplašeni čovjek. Mali, uplašeni čovjek‘‘, rekao je Mike u razgovoru za UCN.

Izgleda da ni legendarnom Mikeu ne sjeda najbolje životni stil kojeg svakodnevno demonstrira Mayweather, no ruku na srce, nije jedini koji ga je u povijesti kritizirao zbog toga.

Rasprava o tome tko je najbolji ikada zauvijek će ostati vruća tema, a vidjet ćemo hoće li se pojaviti još netko tko će upravo sam za sebe tvrditi da zaslužuje ponijeti tu titulu.

Linker
05. rujan 2024 10:24