K1 i Boks

‘Mike neće ići punom snagom na Jakea Paula, jer bi ga mogao ozbiljno povrijediti. Neovisno o godinama‘

Mike Tyson i Jake Paul

 Daniel McGregor-Huyer/Shuttersto/Shutterstock Editorial/Profimedia
On je uistinu jedan od rijetkih koji je rekao ovako nešto, jer većina ipak prednost daje Paulu zbog razlike u godinama

Iako se inicijalno mislilo da će nadolazeća borba između Jakea Paula i Mikea Tysona biti ekshibicijska, to ipak neće biti slučaj. Paul i Tyson će se u jedanaestom mjesecu obračunati u pravom, profesionalnom meču koji će biti upisan na omjere obojice, tako da je ulog puno veći nego što je inicijalno bio.

Mnogi su to protumačili kao dodatnu motivaciju za Tysona da slučajno ne izgubi od Paula, no puno je onih koji mu i dalje predviđaju poraz u tom meču. Kako god, nekadašnji sparing partner Mikea Tysona, Joe Egan, smatra da to nikako neće biti slučaj.

‘‘Jake Paul je vjerojatno boksao s likom Mikea Tysona na Nintendu i Gameboyju milijun puta, a sada će dijeliti ring s jednim od najvećih teškaških prvaka u povijesti. Za mene, to će biti napuhani sparing. Svakoga koga Mike pogodi bit će nokautiran, a štedio je Royja Jonesa u onom posljednjem meču‘‘, rekao je Egan za talkSPORT.

‘‘Morate odati priznanje Paulu što će ući u ring s njim, ali mislim da Mike neće ići punom snagom na njega. Mislim da Mike neće ići punom snagom. Ne vjerujem da hoće jer ukoliko Mike bude išao punom snagom na Jakea Paula, mogao bi ga ozbiljno povrijediti, bez obzira na godine‘‘, pojasnio je.

On je uistinu jedan od rijetkih koji je rekao ovako nešto, jer većina ipak prednost daje Paulu zbog razlike u godinama. Kako god, većini bi vrlo vjerojatno bilo drago da se dogodi ovo što Egan govori, no sve ćemo vidjeti za nešto više od dva mjeseca.

Linker
05. rujan 2024 10:23