K1 i Boks

‘On se ne smije pojaviti tamo. Toliko je puta pao na doping testu da je to sramotno, ne bi trebao biti u ringu‘

Jarrell Miller

 PA IMAGES/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA Pa Images/alamy/alamy/profimedia
Vraća se borbama iduće subote na ‘Danu obračuna‘

Barry McGuigan vjeruje da se veliki povratak Jarrella Millera u boks u teškoj kategoriji protiv Daniela Duboisa ne bi trebao i smio dogoditi.

Miller je figura koja izaziva podjele zbog svojih poznatih padova na doping uoči borbe s Anthonyjem Joshuom u lipnju 2019., a zatim ponovno prije predložene borbe s Jerryjem Forrestom zbog čega mu je Državna atletska komisija Nevade u prosincu 2020. zabranila boksanje na dvije godine.

Od tada, bivši protivnik Mirka Cro Copa upisao je tri pobjede, a posljednja je bila protiv Lucasa Brownea, ali sada se vraća na najveću pozornicu kada se bori protiv Britanca Daniela Duboisa 23. prosinca u Saudijskoj Arabiji uz Filipa Hrgovića, Anthonyja Joshuu, Otta Wallina, Deontaya Wildera i Josepha Parkera.

Dubois se želi vratiti na pobjednički put nakon što je poraz nokautom od Oleksandra Usyka u kolovozu značio da je ostao kratak u svom prvom pokušaju napada na titulu za naslov svjetskog prvaka.

Miller predstavlja test za snažnog Duboisa, ali bivši prvak McGuigan ne misli da bi uopće trebao biti u ringu. U razgovoru za Seconds Out, upitali su ga može li Dubois odgovoriti na neka pitanja o tome gdje se nalazi u svojoj karijeri, a prvo je "izrešetao" njegovog protivnika

"Miller ne bi trebao biti u ringu. Ne treba mu dopustiti da se bori i pojavi tamo. Pao je na toliko doping testova da je to sramotno. Svatko tko je uhvaćen u uzimanju tih sredstava trebao bi biti van sporta".

Zatim je dao svoj sud o borbi,, ali je upozorio Duboisa - kojeg je ranije trenirao njegov sin, Shane - na opasnosti.

"Ovo je teška borba za Duboisa. Izgubio je od Usyka. Bio je zaustavljen, bilo je ponižavajuće. Ljudi misle da je prelako popustio, tako da to nije laka borba za njega".

Pošteno je reći da mnogi vjeruju da Dubois ima mnogo toga za dokazati i teškog protivnika protiv kojeg to može učiniti, ali prvo će morati pokazati da mu ne nedostaje "srca" i demantirati sve koji tvrde da prelako odustaje.

Linker
17. svibanj 2024 06:44