K1 i Boks

ONE Championship složio najjači kickboxing turnir još od vremena najvećih K-1 priredbi

 ONE Championship
Na priredbi će svoj novi nastup upisati i srpski teškaš Rade Opačić

Iduća priredba singapurskog ONE Championshipa održat će se 15. listopada, a njen program u potpunosti će biti posložen kickboxing okršajima. U prvom planu je perolaka kategorija, u kojoj će se održati borba za titulu prvaka, ali i nevjerojatno jak turnir koji po svojim imenima svakako podsjeća na onakve kakvima smo svjedočili u zlatnim danima kickboxinga.

Titula je trenutno upražnjena, a njen novi prvak pokušat će postati po mnogima najbolji borac lake i perolake kategorije u povijesti, Giorgio Petrosyan (104-2-2, 41 KO). Fenomenalni armensko-talijanski borac je već prije dvije godine osvojio ONE-ov turnir, ali sad će pokušati uzeti i pojas. U karijeri je izgubio samo dva puta. 2013. u Gloryju od njega je bolji bio Andy Ristie, a 2007. godine savladao ga je Nonthanun Por. Pramuk. Njegovi mečevi protiv Buakawa smatraju se ponajboljima u povijesti kickboxinga. Protivnik ovog 35-godišnjaka bit će četiri godine mlađi Superbon Banchamek (111-34, 25 KO) iz Tajlanda. Sjajan je to borac, dokazan u tajlandskim najvećim arenama, no ovim će putem isti biti autsajder.

Što se tiče turnira, on se ovog puta neće održati cijeli u jednoj večeri, nego je na rasporedu samo prvo kolo, a osam boraca koji se nalaze u turniru su uistinu sama elita.

U prvom planu istog svakako je Sitthichai Sitsongpeenong (125-35, 29 KO), bivši Gloryjev prvak. Njega u prvom kolu čeka okršaj protiv Tayfuna Ozcana (84-8, 27 KO). Još jedna pridošlica iz Gloryja i bivši prvak te promocije je Marat Grigorian (64-11, 33 KO). Armenca čeka legenda sporta Andy Souwer (161-21, 98), 38-godišnjak koji će pokušati još jednom doći na sami vrh. Osvajač posljednjeg velikog K-1 Max turnira, 29-godišnji Enrico Kehl (51-15, 30 KO), također će se boriti protiv bivšeg Glory prvaka. U pitanju je Gruzijac Davit Kiria (35-18, 16 KO), čovjek čije osvajanje titule pamtimo jako dobro, budući da se dogodilo u Zagrebu, kad je nakon velikog preokreta savladao Andyja Ristieja. Posljednji okršaj četvrtfinala čine Samy Sana (135-14-2, 49 KO) i Chingiz Allazov (56-5, 34 KO). Uistinu impresivan popis majstora borbe na nogama.

Prema trenutno dostupnom rasporedu, glavni program trebao bi otvoriti novi nastup Rade Opačića. Srpski teškaš borit će se protiv Patricka Schmida, švicarskog borca s kojim je već dva puta imao ugovoren okršaj, ali zbog pozitivnog COVID-19 testa do njega nije došlo. Jednom je u pitanju bio član švicarskog tima, a drugi put sam Rade, koji je pozitivan nalaz testa dobio dok se već nalazio u Singapuru.

Priredba bi, kao i sve posljednje priredbe ove promocije, trebala biti prenošena uživo putem ONE-ovog YouTube kanala.

image
ONE Championship

Linker
27. travanj 2024 02:48