K1 i Boks

‘Organizacije imaju nadzornike, a nadzornici su prijatelji sa sucima i grle se s promotorima!‘

Dmitri Bivol

 Valery Sharifulin/TASS/Profimedia
Bivol i njegov menadžer najavili su da će u ponedjeljak podnijeti službenu žalbu

Dmitri Bivol i njegov menadžer Vadim Kornilov odlučili su podnijeti službenu žalbu. Ovaj potez uslijedio je nakon kontroverzne odluke u borbi između Bivola i Artura Beterbieva koja je završila većinskom sudačkom odlukom u korist Beterbieva.

Bivolov predstavnik, Vadim Kornilov, izrazio je svoje nezadovoljstvo. Kornilov je izjavio da će osporiti rezultat jedne sudačke kartice 116-112 u korist Beterbieva. U intervjuu za Boxing News, menadžer je izrazio frustraciju, upozoravajući na negativan utjecaj ovakvih odluka na boks općenito. Također je spomenuo da je jedan od nadzornika čestitao predstavnicima Top Ranka (promocijska kuća koja zastupa Beterbieva) prije nego što je odluka bila objavljena.

"Podnijet ćemo žalbu u ponedjeljak. Mislim da sudac mora barem imati neku odgovornost za ono što je učinio. Postaje vrlo destruktivno za sport ono što rade. Ove organizacije (WBA, WBO, WBC, IBF) imaju nadzornike, nadzornici su prijatelji sa sucima, grle se s promotorima, to počinje izgledati kao zavjera... Jedan od nadzornika tapšao je ljude iz Top Ranka i čestitao im prije nego što je odluka objavljena. O čemu se tu radi? Kakav odnos oni imaju? Gdje je profesionalizam?", rekao je Kornilov.

Dmitri Bivol također je govorio o žalbi. U svom intervjuu, boksač se složio s Kornilovom. Bivol je istaknuo da bi nedostatak odgovornosti mogao naštetiti budućnosti boksa.

"Da, žalba će biti podnesena u ponedjeljak. Razgovaram sa svima, podnijet ćemo žalbu. Mislim, na kraju krajeva, svi znamo da to ne funkcionira, ali barem sudac mora imati neku odgovornost u svojoj glavi za ono što je učinio. Jer, na kraju krajeva, ono što rade postaje vrlo destruktivno za sport.‘‘

‘‘Ovaj sudac je sudio mnoge borbe i bio je dobar u drugima. Bilo bi dobro kad bi ga posjeli i natjerali da prebroji udarce."

"Želim vidjeti gdje je vidio rezultat 116-112 i kako je brojao Beterbievove udarce protiv Bivola, i koje je udarce brojao kako bi došao do tog rezultata", rekao je Bivol.

Linker
14. listopad 2024 14:16