K1 i Boks

‘Treneri su mu rekli da ga mora nokautirati kako bi pobijedio, a on je dobio na bodove! Kako!?‘

Dmitri Bivol i Eddie Hearn

 Valery Sharifulin/TASS/Profimedia
Malo je reći da je Eddie Hearn nezadovoljan suđenjem, poznati promotor smatra da Pawel Kardyni treba dobiti otkaz

Poznati boksački promotor iz Matchroom Boxinga, Eddie Hearn, nikako nije sretan.

Artur Beterbiev ostvario je veliku pobjedu protekle noći (subota, 12. listopada 2024.) u Kingdom Areni, u Rijadu, kada je postao prvi boksač koji je porazio Dmitrija Bivola putem većinske odluke sudaca, čime je postao apsolutni prvak sa četiri pojasa u poluteškoj kategoriji.

Rezultat borbe izazvao je kontroverzu, s mnogim analitičarima koji su bodovali meč u korist Bivola ili kao neriješen ishod.

Nakon borbe, Bivolov promotor Hearn bio je ogorčen zbog odluke i otkrio je da su Beterbievu njegovi treneri rekli da gubi na bodovnim karticama.

"To mora da je jeb**a šala, šala!", rekao je Hearn za Fight Hub. "Rekli su mu (treneri) u desetoj rundi da ga mora nokautirati kako bi pobijedio u ovoj borbi. To je na televiziji... Kako možeš bodovati ovu borbu 8-4 za Beterbieva? Nevjerojatno. Užasna odluka, užasna odluka!"

Tijekom emisije nakon borbe, Hearn je još jednom izrazio svoje nezadovoljstvo i pozvao na otkazivanje suca Pawela Kardynija, koji je bodovao borbu 116-112, tvrdeći da više ne bi smio suditi borbe.

"Odvratno", rekao je Hearn. "Top Rank je znao da je izgubio. Apsolutno sam zbunjen i zgrožen. Ne želim nepoštovati Artura Beterbieva, ali taj sudac više nikad ne bi trebao suditi. Četiri runde u borbi ovakve veličine... To je odvratno."

Iako Hearn ne smatra da je riječ o namjernoj "pljački", šokiran je bodovnom karticom.

Predsjednik Opće uprave za zabavu Saudijske Arabije i boksački mogul Turki Alalshikh složio se s Hearnom i želi organizirati revanš jer smatra da rezultat nije bio pravedan.

Linker
13. listopad 2024 16:10