K1 i Boks

Oscar De La Hoya: ‘Davisov tim očigledno smatra da će on izgubiti od Garcije‘

Oscar De La Hoya 

 Adam DelGiudice/Zuma Press/Profimedia
Rekao i zbog kojih klauzula u ugovoru to misli, a u subotu ćemo i saznati koliko je u tome bilo istine

Osim Alena Babića i Lukasza Rozanskog, ovog nas vikenda čeka još jedna boksačka poslastica. Gervonta Davis i Ryan Garcia će se boriti u noći sa subote na nedjelju, a obojica uvelike najavljuju i obećavaju pravi spektakl. S obzirom na to kakvi su oba boksača finišeri i atraktivni borci, nije im teško povjerovati.

No, Oscar De La Hoya ne vjeruje u Davisa, a zbog određenih klauzula u ugovoru smatra kako Gervonta i njegov tim smatraju da još uvijek nisu spremni za Garciju. Predsjednik ‘‘Golden Boyja‘‘ se jučer na press konferenciji nije suzdržavao kada je govorio protiv Davisa, s nahvalio je Garciju:

‘‘Kao netko tko je proveo većinu svog života u ringu, iz prve ruke znam kako je to natjecati se na najvećem mogućem nivou. Ovo je najveći nivo. Kada pogledam Ryana ja vidim da je on spreman, kada pogledam Ryanov tim, također vidim da su i oni spremni‘‘, započeo je De La Hoya.

‘‘Davis mi izgleda spremno, no njegov tim ne djeluje tako. Kada pogledam neke njihove akcije tokom cijelog ovog dogovora borbe, zapitam se misle li oni uopće da je ‘Tank‘ spreman? Klauzule o rehidraciji, ‘catchweight‘, vaganje kasno popodne… Sve su to male akcije kojima tim nastoji zaštiti svog borca, a to rade vjerojatno zato što misle da on nije spreman. Iskreno mislim da Davisov tim misli da će on izgubiti. A kada ste borac, ne postoji ništa gore od toga kada vaš tim ne vjeruje u vas‘‘, dodao je.

Na kraju je još rekao da mu Ryan djeluje motivirano i gladno, dok to ne vidi kod Davisa. Što će na kraju biti, saznat ćemo u noći sa subote na nedjelju.

Linker
03. svibanj 2024 10:30