K1 i Boks

Oscar De La Hoya o Ryanu Garciji: ‘On može postati veća zvijezda od mene i Canela‘

Ryan Garcia

 GoffPhotos.com/Goff Photos/Profimedia
Boksački promotor i nekoć ponajbolji boksač svijeta, u hvalospjevima govori o svom pulenu

Još od 2017. godine Ryan Garcia proziva Gervontu Davisa i traži meč protiv njega. Radi se o dvojici ponajvećih potencijala lake kategorije, a obojica imaju potencijal postati i megazvijezdama. Ono što je Garciju često kočilo ka ugovaranju meča protiv Gervonte, jest i njegov promotor, legendarni Oscar De La Hoya.

‘‘Golden Boy‘‘ je u više navrata isticao da Garcia još nije spreman za takav meč, a bilo je trenutaka u kojima je Garcia pozivao De La Hoyu da ga otpusti ako ne vjeruje u njega. Suradnja se ipak nastavila, a meč između Gervonte i Garcije gledat ćemo u ranim nedjeljnim satima.

Oba boksača u tom meču riskiraju svoju neporaženost. Garcia je slavio u svakom od 23 dosadašnja profesionalna meča, dok je Gervonta upisao 28 pobjeda u jednako toliko nastupa. Pobjednik meča nastavit će svoj uspon prema samom vrhu, a poraženi bi mogao puno izgubiti. Unatoč velikom riziku, De La Hoya je pristao na veliku želju svog boksača, a čini se da sada i puno više vjeruje u njega. Naime, Oscar smatra da će njegov pulen biti vodeća zvijezda svjetskog boksa.

‘‘On može dogurati do samog vrha, a to sam govorio i prije nego je postao velikom zvijezdom. Uvijek sam govorio da Ryan Garcia može postati veći čak i od Canela, veći od Oscara De La Hoye i bilo kog drugog. To govorim i sada.‘‘, rekao je De La Hoya tijekom otvorenog treninga dvojice boksača.

Ono što Garciju čini potencijalno velikom zvijezdom jest i njegova popularnost na društvenim mrežama. Gotovo deset milijuna pratitelja Garcia ima na svom Instagram profilu, a također posjeduje i sponzorski ugovor s Gatoradeom. Sve to osigurao je i prije nekih velikih rezultata u svjetskom boksu, odnosno prije osvajanja svjetske titule. Porazi li Gervontu i krene li u napad na titulu, popularnost će samo dodatno rasti.

‘‘Živimo u vremenima kad su društvene mreže najvažnije. Društvene mreže su ujedinile svijet. Cijeli svijet će gledati ovaj meč, a srušit ćemo i PPV rekorde. Ovo će postići ogromne brojke prodanih PPV-ova i ljudi jedva čekaju ovaj meč. Ovo će biti najveći mogući sportski event.‘‘, rekao je De La Hoya koji pokušava što bolje odraditi svoj promotorski posao.

Činjenica je ipak da Garcia i Gervonta zasad nisu baš tolike zvijezde da obaraju rekorde, niti je status Ryana Garcije trenutno usporediv sa statusom i reputacijom jednog Canela. Još je prerano za takve usporedbe, a puno toga će biti poznatije u nedjelju ujutro nakon ovog velikog meča.

Linker
04. svibanj 2024 04:23