K1 i Boks

Oscar De La Hoya slaže se da Jake Paul treba biti rangiran: ‘Što je loše u vezi toga?‘

Jake Paul

 Zac Goodwin/PA Images/Profimedia
Velikan svjetskog boksa nema ništa protiv uvrštavanja Jakea Paula na WBC-ov poredak izazivača

Puno ‘‘prašine‘‘ podigla je izjava WBC-ovog predsjednika Mauricia Sulaimana koji je prije nekoliko dana izjavio da će Jakea Paula uvrstiti na službeni poredak ukoliko porazi Tommyja Furyja u nedjelju navečer.

Paulu bi to bila sedma profesionalna pobjeda, ali tek prva protiv borca koji je zapravo profesionalni boksač, a ne bivši MMA borac. Sulaiman unatoč tome želi rangirati Paula, a ne sumnjamo da se iza takve odluke kriju i financijski razlozi koje WBC-ov predsjednik prepoznaje.

I dok se mnogi ne slažu s njegovom odlukom, Oscar De La Hoya nije jedan od onih koji se protive tome. Umirovljena boksačka legenda smatra da nema ništa loše u rangiranju Jakea Paula, a u razgovoru za FightHubTV otkrio je i na koju poziciju bi svrstao Paula u slučaju pobjede.

‘‘Dođe li do pobjede u ovoj borbi, a vjerujem da hoće jer će nokautirati Furyja, mislim da bi Paul trebao biti rangiran negdje oko 30. mjesta, odnosno u top 30. To je nekakav početak i što je loše u vezi toga? Nema apsolutno ništa loše s tim. On pokazuje da raste i sve je bolji.‘‘, započeo je De La Hoya, a potom je dodao.

‘‘Paul ima koliko, pet ili šest mečeva? Ja sam uvijek branio Jakea Paula. Sviđa mi se kao borac, stalno raste i uči. Ali moram biti iskren i reći vam da je ovo moje mišljenje koje možda nije fer prema ostalim boksačima koji se pokušavaju uspinjati u poretku, a imaju omjere 15-0 ili možda 20-0. Oni vide sve ovo. Ne kažem da Jake Paul nije vrijedan poretka, ali WBC to mora odraditi na pravi način. Moraju analizirati što žele time dobiti. Ja sam uvijek na strani boraca, a vjerujem da je i Jake Paula. Je li on vrijedan ovoga? Zaslužuje li biti rangiran? Ja sam siguran da on smatra da zaslužuje.‘‘, zaključio je De La Hoya.

Kad je WBC-ov poredak u pitanju, 40 je rangiranih boraca u svakoj kategoriji. Dakle, Jake Paul uskakanjem na poredak neće postati top 15 boksač svijeta prema WBC-u, nego će vjerojatno zauzeti neku poziciju pri dnu poretka. WBC ga planira rangirati unutar ‘‘cruiserweight‘‘ kategorije, a njihov prvak Ilunga Makabu branit će svoju titulu na istom eventu na kojem boksaju Paul i Fury. Protivnik će mu biti Badou Jack, a Paul će imati priliku popratiti boksače s kojima se jednog dana nada dijeliti ring.

Linker
25. travanj 2024 02:14