Ostalo

Jake Paul: ‘Čistunci će uvijek biti ljuti na mene, ali meni je u redu ako me WBC želi staviti na rang ljestvicu‘

Jake Paul i Tommy Fury 

 Mohammed Saad/AFP/Profimedia
Prekosutra će se konačno i naći u ringu, no Jake je poslao poruku svima onima koji ga pljuju što god on napravio

Prekosutra će se konačno u ringu sastati Jake Paul i Tommy Fury, a ovo će biti ukupno treći put da se borba pokušava organizirati. Iako se od Paula očekivalo da će se sada u potpunosti fokusirati na MMA jer je potpisao za PFL, ipak će nastaviti s boksačkom karijerom, barem za sad.

Ono što je ovih dana podiglo najveću prašinu jest najava WBC-ovog predsjednika da će pobjednik ovog meča postati rangiran po njihovoj rang ljestvici, što je naravno naišlo na velike kritike. Istina je da bi se tim činom nanijela nepravda velikom broju boksača, no Jake smatra da je to ipak u redu:

‘‘Mislim da je cool ako me WBC želi staviti na svoju rang ljestvicu. O tome ne odlučujem ja, nemam kontrolu nad WBC-om i na njima je da rade ono što žele. Pred sebe stavljam izazove veće nego većina profesionalaca. Većina njih se u svojoj sedmoj borbi borila protiv likova s negativnim omjerima, a ja sa borim protiv Tommyja Furyja. Legendarno prezime. Na sparinzima sam prebio dosta likova iz kruzer kategorije, no naravno da će ovi čistunci uvijek biti ljuti na mene‘‘, rekao je Jake za Sky Sports.

‘‘Puno je ‘hypea‘‘ oko ove borbe, on ima veliko ime. Njegov brat je teškaški prvak svijeta, a on boksa od desete godine života. Ima veći doseg i puno prednosti naspram mene. Već smo prevladali tu fazu da idemo prebrzo, sad ja kontroliram brzinu‘‘, dodao je.

Kako će Jake proći protiv Furyja mlađeg, saznat ćemo već prekosutra. Borba se održava u Saudijskoj Arabiji, a priredba počinje u 19:00 prema našem vremenu. Jake i Tommy bi trebali u ring nekad iza 22:00.

Linker
11. travanj 2024 08:33