K1 i Boks

Otac Tysona Furyja poručuje: ‘Wilder će biti raskomadan i poslan u mirovinu‘

Deontay Wilder vs. Tyson Fury
 Dave Shopland/BPI/Shutterstock Editorial/Profimedia
Tyson Fury ulazi u treći meč protiv Wildera kao veliki favorit, a tako ga vidi i njegov otac

Jako smo blizu trećem meču između Tysona Furyja i Deontayja Wildera. Dvojica sjajnih teškaša trebali su trilogiju okončati još u sedmom mjesecu ove godine, no ''Gypsy King'' borbu je morao otkazati zbog zaraze koronavirusom. Sada smo u tjednu borbe, a u noći sa subote na nedjelju saznat ćemo ostaje li WBC-ov pojas teške kategorije u vlasništvu Tysona Furyja ili će ga Deontay Wilder uspjeti vratiti.

Wilder i Fury drugu međusobnu borbu odradili su u veljači 2020. godine. Nakon remija u prvom meču, Fury je totalno izdominirao Wildera te ga je savladao prekidom u sedmoj rundi borbe. Niti jedan od ove dvojice boksača nije nastupao nakon toga, a nakon trećeg meča, konačno bi se mogli okrenuti i nekim drugim borbama.

Rijetko tko vjeruje u Deontayja Wildera nakon drugog meča njega i Furyja. Engleski boksač djelovao je kao daleko superiorniji borac od Amerikanca i ''Bronze Bomber'' bi morao popriličan napredak pokazati u odnosu na taj meč. Koliko je Wilder uistinu napredovao u nešto više od godinu i pol dana te koliko će promjena trenera pozitivno utjecati na njega, saznat ćemo ovog vikenda.

John Fury, otac Tysona Furyja u razgovoru za BT Sport osvrnuo se na nadolazeći meč ovog dvojca te je najavio kako će Deontay Wilder pretrpiti brutalno premlaćivanje od strane njegova sina.

''Tyson će ga umiroviti ovaj puta. Wilder više nikada neće boksati nakon ovog meča, bit će raskomadan na komadiće. Posljednji puta ostao je osramoćen i razočarao je cijelu Ameriku. Tyson ga je demolirao. On je sretan što je dobio treću priliku.'', započeo je John te dodatno pojasnio zašto ''Bronze Bomber'' ne zaslužuje treći meč.

''Nakon onakvog posljednjeg nastupa, on nije zaslužio ovu borbu. Trebali su se boriti Tyson Fury i AJ (Anthony Joshua). Ljudi koji uživaju gledajući krv i ozljede uživat će gledajući ovu borbu, vjerujte mi. Tyson će ga pošteno prebiti.''

Tyson Fury veliki je favorit u ovom meču, no Deontay Wilder posjeduje takvu udaračku moć da može završiti meč u svakom trenutku. Koliko god John Fury naglašavao da će Tyson lakoćom pobijediti, realnost je da obojicu boksača čeka izuzetno težak i zanimljiv meč, a nama preostaje da se strpimo do vikenda i zatim uživamo u još jednom boksačkom spektaklu.

Linker
19. travanj 2024 08:59