K1 i Boks

Otto Wallin o subotnjem meču protiv Joshue: ‘Izgubio je samopouzdanje, mentalno je slomljen. Boji se primiti udarac‘

Anthony Joshua i Otto Wallin

 PA Images/Alamy/Alamy/Profimedia
Wallin je definitivno težak protivnik za Joshuu ove subote, no s obzirom da je velik rizik, potencijalno ga čeka i velika nagrada

Konačno je došao i taj tjedan, odnosno tjedan velike boksačke priredbe koja se ove subote održava u Saudijskoj Arabiji. Teško je reći kada smo posljednji put na istom ‘‘cardu‘‘ gledali toliko velikih imena, a Anthony Joshua i Otto Wallin predvodit će ovaj spektakl iz Rijada.

Joshua je u Wallinu vidio veliku priliku preko koje želi doći do većih stvari, no Otto se s tim nikako ne slaže. Naprotiv, smatra kako je Joshua u velikom padu te da je izgubio samopouzdanje, a sve to on namjerava iskoristiti protiv njega ove subote.

‘‘Mislim da je izgubio samopouzdanje i zalet. Pad mu je očigledan. Usyk je ultimativno bolji borac, ali Joshua izgleda nesigurno u sebe. Na početku, kada sam se ja borio s njim, on je bio tip koji je sve uništavao, a sada se boji primiti udarac i izgubiti. Svjestan je svojih slabosti i to ga sputava. Ovo je za mene odličan trenutak‘‘, rekao je Wallin za The Times.

‘‘Rekao bih da je on i dalje jedan od najboljih teškaša trenutno i da je imao odličnu karijeru. Ljudi su previše kritični prema njemu, dosegnuo je svoj vrhunac i sada ide prema dolje. Mislim da je mentalno jako fragilan i da nije siguran u sebe‘‘, pojasnio je.

Wallin je definitivno težak protivnik za Joshuu ove subote, no s obzirom da je velik rizik, potencijalno ga čeka i velika nagrada. Joshua definitivno ne izgleda dobro kao u najboljim danima, no takvog nekadašnjeg prvaka nikada ne treba otpisivati.

Linker
26. travanj 2024 22:29