K1 i Boks

‘Ovaj boksač bi doslovno uništio Duboisa i Usyka kojem je već slomio nos. Oni sigurno neće prihvatiti borbu‘

Usyk vs. Dubois

 FOTO OLIMPIK/NURPHOTO/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA
Nelson smatra kako je njegov boksač druga dimenzija u usporedbi s navedenim dvojcem

Kao aktualni IBF-ov svjetski prvak u teškoj kategoriji, Daniel Dubois sada nosi metu na svojim leđima.

Ovaj 27-godišnjak postao je punopravni prvak nakon što je titulu napustio Oleksandr Usyk (dok je privremenu titulu dotične organizacije stekao pobjedom nad našim Filipom Hrgovićem početkom lipnja ove godine), koji i dalje drži preostale tri glavne titule u diviziji. Dubois je opravdao svoj status zvijezde impresivnim prekidom protiv Anthonyja Joshue na stadionu Wembley, pruživši najbolji nastup u svojoj karijeri na najvećoj pozornici.

Iako se odmah počelo govoriti o mogućem revanšu s Joshuom, Dubois nije jedini u teškoj kategoriji koji cilja na vrh. Jedan od tih boraca je Martin Bakole, koji se našao u povoljnoj poziciji kao prvi izazivač prema WBA i nedavno je dobio nalog da se bori za mjesto obveznog izazivača u IBF-u.

Teoretski, Bakole bi tako mogao birati svog protivnika među prvacima. Njegov trener, Billy Nelson, u intervjuu za Seconds Out, izrazio je uvjerenje da bi Bakole bez problema pobijedio i Usyka i Duboisa."

"Usyk nikada neće pristati boriti se protiv Martina, i ne bi me iznenadilo da Daniel također napusti titulu umjesto da uđe u meč s njim. Već su bili u ringu zajedno. Martin će zaustaviti Usyka i uništiti Daniela Duboisa," izjavio je Nelson.

"Martin nije bio u punoj formi kada je sparirao s Danielom, bio je na otprilike 70 posto, a opet ga je školovao. Zaustavio ga je, natjerao ga da odustane i slomio mu nos. To je činjenica. Martin je već svima ispričao što se dogodilo. Ja sam bio tamo. Barry McGuigan je bio tamo. Ne govorim neistine."

"I također je zaustavio Usyka, kako je već rekao, iako ja nisam bio prisutan tada. No, zašto bi to javno rekao, uživo na Sky Sportsu, da nije istina? U svakom slučaju, to bi bila fantastična borba. Usyk je broj jedan na svijetu s razlogom."

Bakole dolazi s odličnom pobjedom nad rastućom zvijezdom Jaredom Andersonom, a prema IBF-ovom nalogu, sljedeći protivnik trebao bi mu biti neporaženi Agit Kabayel.

Linker
20. listopad 2024 16:05