K1 i Boks

Ovo bi bilo zanimljivo: Mike Perry prozvao je UFC-ovog top 10 borca na ‘bare knuckle‘ obračun

Mike Perry
 

 -/Shutterstock Editorial/Profimedia
Nekadašnji UFC-ov velteraš rado bi se obračunao s ponajboljim borcem UFC-ove srednje kategorije

Nedugo nakon pobjede Seana Stricklanda u ranim nedjeljnim satima, pisali smo vam detaljnu analizu o sljedećem koraku za ponajboljeg UFC-ovog borca srednje kategorije. Strickland je u nedjelju tehničkim nokautom u drugoj rundi porazio Abusa Magomedova i počeo je zazivati napad na titulu.

Iako postoje određeni argumenti zbog kojih bi mogao dobiti ‘‘title shot‘‘, veće su šanse da će ipak trebati još jednu pobjedu. Nekoliko mogućih opcija za Stricklanda naveli smo vam unutar tog članka, a putem ankete mogli se i sami glasati o najboljoj. Jednu opciju ipak smo izostavili, a radi se o ponudi Mikea Perryja.

Bivši UFC-ov borac velter kategorije također se želi boriti protiv Seana Stricklanda, ali UFC-ovog borca pozvao je da dođe u BKFC organizaciju. Radi se o najpoznatijoj svjetskoj organizaciji kad je u pitanju boks bez rukavica, a Mike Perry trenutno je ponajveća zvijezda te organizacije.

‘‘Ja i Sean Strickland trebali bismo odraditi meč u ‘bare knuckle‘ boksu. Pokažite nam novac i idemo to odraditi..‘‘, napisao je Perry putem svog Twittera, a pritom je označio Danu Whitea i BKFC organizaciju.

Naravno, jako su male šanse da bi Dana White pristao pustiti jednog svog borca u drugu organizaciju, a posebno ne u BKFC. UFC i White ne bi imali neki značajan profit od borbe Stricklanda i Perryja, a vjerojatno niti sam Sean nije zainteresiran za nekakve ‘‘egzibicije‘‘ izvan UFC-a, sve dok je u konkurenciji za napad na pojas.

Nekad u budućnosti nije isključeno da se ovaj meč ipak dogodi. Brojni UFC-ovi borci u zenitu svoje karijere odluče se na prelazak u BKFC. Sean Strickland definitivno je odgovarajuć kandidat za boks bez rukavica, ali njegov zenit karijere još uvijek nije na vidiku.

Linker
02. svibanj 2024 04:35