UFC

‘Izgledao je poput Michaela Myersa‘: Pročitajte reakcije boraca na Stricklandovu pobjedu nad Abusom

Sean Strickland (lijevo) i Michael Myers (desno)

 Screenshot (youtube, Ufc) |landmark Media/Alamy/Alamy/Profimedia
Brojni UFC-ovi borci pohvalili su Stricklandov nastup na UFC on ESPN 48 eventu

Poprilično rutinski došao je Sean Strickland do pobjede nad opasnim Abusom Magomedovim. Pustio je Sean Strickland svog protivnika da se maksimalno potroši tijekom prve runde, iskusno je čekao drugu rundu i upravo u toj drugoj rundi, Strickland je posao i dovršio.

Razliku u iskustvu i kvaliteti bila je očigledna, a borca poput Seana Stricklanda teško možete ugroziti ako niste vrhunski kondicijski pripremljeni. Naravno, ako udarate snažno poput Alexa Pereire, tada postoji mogućnost da Stricklanda završite i u prvoj rundi, ali nešto takvo jako rijetko se događa.

Sean Strickland u meč protiv Abusa Magomedova ušao je kao sedmorangirani izazivač unutar srednje kategorije, a porazom od nerangiranog protivnika vjerojatno bi se dobrano unazadio u poretku izazivača. Sean je bio spreman prihvatiti taj rizik, jer je jednostavno vjerovao kako mu nerangirani borac ne može parirati.

Puno je ipak bilo onih koji su sumnjali u Seanove kvalitete i vjerovali su da je Abus Magomedov bolji borac. Ponekad Sean Strickland ne djeluje kao elitni borac, ali njegovi rezultati idu mu u prilog.

Jako dobro objašnjenje Stricklandovih kvaliteta dao je Fernand Lopez, poznati francuski trener čiji je borac Nassourdine Imavov početkom godine izgubio meč protiv Seana Stricklanda. Bila je to borba na pet rundi u koju je Strickland uskočio na ‘‘short notice‘‘, a do pobjede je došao jednoglasnom odlukom sudaca.

‘‘Stricklandovu razinu shvatite tek kad se nađe ispred vas. (Nassourdine) Imavov, još sam ponosniji na tebe. Nastavimo raditi.‘‘, poručio je Lopez.

Strickland ponekad ne izgleda kao elitni borac i nema lepršavost na nogama poput nekih drugih boraca unutar kategorije. Ipak, činjenica je da Sean jako dobro koristi svoje potencijale i zna kako sprovesti svoju taktiku u djelo. Uz tehničke i taktičke vještine, Strickland je kondicijski uvijek jako dobro pripremljen, a kada sve to stavimo u jednu cjelinu, onda je jasno da Strickland predstavlja težak izazov za svakog borca.

Nastup protiv Abusa Magomedova jedan je od impresivnijih u Seanovoj dosadašnjoj karijeri, a pobjedom je privukao reakcije brojnih kolega boraca iz UFC-a. Alex Pereira čestitao je Seanu na pobjedi, a njih dvojica jedan dio priprema zajedno su odradili.

Dobar dio ostalih boraca koji su se oglasili, u prvi plan su stavili Seanovu kondicijsku pripremu, odnosno lošu spremu koju je pokazao Abus Magomedov. Jedan od UFC-ovih boraca Stricklanda je čak usporedio s Michaelom Myersom, fiktivnim likom iz ‘‘Halloween‘‘ serije filmova. Myers je antagonist u tim horor filmovima, a radi se o zastrašujućem serijskom ubojici. Strickland je svojim pohodom u drugoj rundi očito podsjećao na Myersa.

Reakcije na Stricklandovu pobjedu nad Abusom Magomedovim možete pročitati u nastavku ovog teksta.

Joaquin Buckley:

‘‘De‘Sean se ne igra s Abusom‘‘

Alex Pereira:

‘‘Čestitke, Sean Strickland‘‘

Terrance McKinney:

‘‘Znao sam da će Seanov cardio biti previše. Mrzili ga ili voljeli, taj tip se može boriti cijeli dan i noć.‘‘

Sodiq Yusuff:

‘‘Sean Strickland je izgledao poput prokletog Michaela Myersa prateći i pritišćući Abusa.‘‘

Trevin Jones:

‘‘Strickland je opasan, čvrst tip.‘‘

Caio Borralho:

‘‘Nadam se da je dečko dobro.‘‘

Jay Perrin:

‘‘Nikada nisam vidio tako loš cardio.‘‘

Linker
03. svibanj 2024 10:39