UFC

BORILAČKI TJEDAN: Očekuje nas najveća MMA priredba u povijesti kao i druga ovosezonska PFL-ova ceremonija

UFC 300 poster

 Ufc
Spremni smo za vikend nasilja kakav ne pamtimo, sve je pripremljeno za okršaje najboljih boraca na svijetu

Odbrojavamo sitno do UFC-a 300, do sada najveći MMA event sadrži 12 sadašnjih ili bivših prvaka te tri borbe za pojas. Također, dan prije, zagrijat ćemo se uz drugo izdanje PFL-ove priredbe ove sezone.

image

UFC 300 - poster

Screenshot (youtube, Ufc)

UFC 300: Pereira vs. Hill

Dočekali smo i ovaj trenutak, pred vrata nam je došao još jedan "okrugli" UFC-ov event koji sa sobom nosi pregršt borbi najopasnijih boraca koje ne možemo dočekati.

Glavnu borbu večeri okrunit će pokušaj Alexa "Poatan" Pereire u obrani naslova protiv Jamahala "Sweet Dreams" Hilla. Naime, ovo će mu biti sedma borba za UFC i čak šesti okršaj protiv bivšeg prvaka te ima priliku postati jedan od najvećih ikada. Nekadašnji prvak, Hill, bio je primoran napustiti titulu nakon ozljede te je prvakom postao Jiri Prochazka koji je zbog iste sudbine morao ostaviti pojas. Prochazka i Pereira susreli su se u okršaju za napuštenu titulu te je "Poatan" izašao na vrhu tehničkim nokautom u drugoj rundi.

Sunaslovnu borbu večeri čine prva Kineska prvakinja Zhang Weili i njena sunarodnjakinja Yan Xiaonan u meču za titulu ženske slamka kategorije.

No ni ovdje borbe za titulu ne prestaju, treća, ujedno i posljednja borba za pojas, sastoji se od dva zaštitna lica borbi za pamćenje, a to su Justin "The Highlight" Gaethje i Max "Blessed" Holloway. Pojas u pitanju je UFC-ov BMF naslov te ovaj dvojac garantira "Fight of the Night" bonus.

Iako u ovom meču titula nije na kocki, susret Charlesa "Do Bronx" Oliveire i Armana Tsarukyana je svojevrsni eliminator za titulu lake kategorije te se pobjedniku garantira izravan napad na pojas. Oliveira je rekorder po broju završetaka "submissionom" kao i po broju pobjeda u lakoj diviziji.

Posljednja borba glavnog dijela večeri čine rastuća UFC-ova zvijezda Bo Nickal protiv Codyja Brundagea u srednjoj diviziji te je ovo prilika Nickalu da se lansira u sam vrh divizije te opravda "hype" iza njega.

Događanje se održava u legendarnoj T-Mobile Areni u Las Vegasu.

Kada: Subota, 14. travnja s početkom u ponoć sa subote na nedjelju

Ostatak popisa borbi na eventu možete pogledati OVDJE

image

PFL 2

SCREENSHOT PFL

2024 PFL 2: Impa Kasanganay vs. Alex Polizzi

Event koji će nas zagrijati za UFC 300 dan nakon, je novo, drugo izdanje ovosezonskog PFL-ovog programa

Glavnu borbu večeri čine poluteškaši, šampion Impa Kasanganay i Alex Polizzi. Kasanganayju će ovo biti prva borba nakon poraza koji mu je zaustavio impresivan niz od 6 pobjeda za ponajbolju MMA organizaciju na svijetu. Također, Amerikanac s korijenima iz Konga, nije stranac nastupima za najveće institucije s obzirom na to da je upisao 6 nastupa za UFC tijekom kojih je upisao 4 pobjede i dva poraza. Na drugoj strani oktogona čeka ga borac iz Bellatora, Polizzi, koji traži pobjedu nakon dva uzastopna poraza od Yoela Romera i Karla Moorea.

Sunaslovna borba sastoji se također od poluteškaša, Roba "Razor" Wilkinsona i Toma Breesea. "Razor" je upisao dva nastupa za UFC te je izgubio oba, a posljednji poraz došao mu je, 2018., od strane Israela "The Last Stylebendera" Adesanye nakon kojeg Wilkinson ostvaruje niz od 6 pobjeda. Breese, s druge strane, upisao je 8 nastupa za UFC u kojima je upisao čak 5 pobjeda te je Englez debitirao za organizaciju davne 2015. godine. Nakon UFC-a ostvaruje pet pobjeda u šest borbi te je ovo meč između dva vrlo opasna borca koji se ne propušta.

Također, očekujemo i borbu regionalnog borca iz Slovenije, Jakoba "The Gorilla" Nedoha protiv iskusnog Dovletdzhana Yagshimuradova.

"The Gorilla" nije doživio poraz u svojoj profesionalnoj karijeri nakon svog debija te je nanizao čak 8 pobjeda za redom dok mu sa druge strane ringa dolazi Bellatorov Turkmenistanac koji je u svojih 28 profesionalnih borbi 7 puta bio poražen.

Kada: Petak, 13. travnja s početkom u ponoć s petka na subotu

Gdje: The Theater Hotela Virgin u Las Vegasu, Nevada

Preostali popis borbi pogledajte OVDJE

image

Jared Anderson vs Ryad Mehry

SCREENSHOT BOXING NEWS 24/7

Bob Arum‘s Top Rank: Jared Anderson vs. Ryad Mehry

Jared Anderson, neporaženi teškaš, bori se protiv Ryada Mehryja ovu subotu. Amerikanac je rastući izazivač u teškaškoj kategoriji, ali još nije dobio priliku za naslov. Također u programu očekujemo i Lerronea Richardsa koji se suočava sa Steedom Woodallom za WBO Interkontinentalni naslov u super srednjoj kategoriji.

Gdje: American Bank Centre, Corpus Christi u Texasu

Kada: 13. travnja, 3 sata poslije ponoći u noći s petka na subotu.

Početak glavne borbe mogao bi se promijeniti zbog duljine borbi koje se održavaju ranije u večeri.

Ostatak zakazanih borbi možete pronaći OVDJE

Ovaj vikend, koji je prenapučen borbama, se ne smije propustiti te analize i komentare nakon mečeva možete ispratiti na Fight Siteu.

Linker
18. travanj 2024 22:25