K1 i Boks

Ugas je spreman ponuditi Pacquiaou revanš: ‘On je legenda, čast je dijeliti ring s njim‘

Yordenis Ugas vs. Manny Pacquiao
 Steve Marcus/Getty Images/AFP
Kubanac je odlučan istog trenutka ugovoriti revanš protiv velikog Mannyja

Bez sumnje najveću pobjedu karijere ostvario je proteklog vikenda Yordenis Ugas, savladavši Mannyja Pacquiaoa. Brončani olimpijac iz Pekinga tako je potvrdio vlasništvom nad WBA pojasom prvaka velter kategorije, koji mu je ta organizacija dodijelila nakon što su ga zbog neaktivnosti oduzeli upravo Pacquiaou.

Filipinac još uvijek nije potvrdio je li to bio njegov posljednji meč, odnosno rekao je kako je to moguće, ali da prvo želi otići kući i donijeti konačnu odluku. Ako ostane aktivan i to javno otkrije, Ugas mu je spreman istog trenutka pružiti revanš. Tako je barem odgovorio na pitanje je li bi bio spreman odraditi još jedan meč.

"200 posto da bih. Kao što znate, Manny je velika legenda, velik borac. Ako on želi revanš, tu nema nikakve dvojbe. Legenda poput njega apsolutno ga zaslužuje", prenosi Mirror odgovor Ugasa nakon što je upitan za revanš.

Kubanac je sretan što ga je Pacquiao prihvatio kao zamjenskog protivnika nakon što se ozlijedio Errol Spence Jr. i smatra kako je to najmanje što može napraviti da mu se oduži.

"Želim zahvaliti Mannyju Pacquiaou što je dijelio ring sa mnom. On je legenda, jedan od najvećih boksača koji su ikad živjeli. Uvijek ću ga maksimalno poštovati i uvijek ću se pokušavati ugledati na njega jer on nije samo velik borac. On je sjajna osoba i pravi primjer toga kako se treba ponašati", dodao je 35-godišnji Kubanac.

Ugasu se ovim putem vratilo sve bez čega je prije dvije godine ostao, nakon vrlo kontroverznog poraza od Shawna Portera. I on sad ima jako dobru poziciju pokušati se izboriti za meč protiv Spencea ili možda čak Terencea Crawforda, kojeg uskoro čega upravo Porter. Prije toga, kao što je naveo, nema ništa protiv još jednom odmjeriti snage protiv velikog Filipinca.

Linker
24. travanj 2024 23:01