K1 i Boks

Perspektivna borilačka organizacija nudi bogati ugovor osvajačima olimpijskog zlata u karateu

Jonathan Horne vs. Daniyar Yuldashev
 Alexander NEMENOV/AFP
Sudionici olimpijskog karate turnira dobili su dodatnu motivaciju za osvajanje najsjajnijeg odličja

Sudionici većine olimpijskih sportova baš se i ne mogu pohvaliti velikom zaradom koju im njihovi rezultati donose. Rijetko tko od sudionika tzv. manjih sportova uspijeva dobro živjeti isključivo od svojih uspjeha, a besmisleno je i spominjati ih uz neke druge profesionalce i njihove zarade. Apsolutno neusporedivo.

Zbog toga mnogi sudionici borilačkog sporta koriste Igre da bi se promovirali te okrenuli profesionalnom sportu, neki boksu, a neki poput džudista i hrvača se okreću MMA-u. Ovog puta na Igrama po prvi put možemo pratiti karate, a sudionici tog natjecanja dobili su priliku zaraditi na račun onoga u čemu su najbolji. Ali, za to će morati osvojiti olimpijsko zlato te nakon toga biti spremni podići se na jedan malo drugačiji nivo.

Naime, pojavila se objava perspektivne američke borilačke organizacije, Karate Combat.

"Karate debitira na Olimpijskim igrama i to je povijesni trenutak. Karate Combat tako nudi ugovor sa šesteroznamenkastom cifrom svima koji osvoje zlatnu medalju", objavio je predsjednik organizacije, Adam Kovacs.

To bi značilo kako je garantiran ugovor kojim bi zaradili minimalno sto tisuća dolara, no nije navedeno koliko borbi bi za to morali odraditi. U svakom slučaju, onaj tko osvoji zlato trebat će se samo javiti ovoj organizaciji, ukoliko želi svoju karijeru dovesti na jedan viši nivo, prije svega financijski.

Karate Combat je promocija nastala 2018. godine u New Yorku te organiziraju turnire u vrlo atraktivnom full contact karateu. Riječ je o disciplini puno dinamičnijoj, kako smo naveli atraktivnijoj te brutalnijoj od karatea kakav možemo pratiti na Olimpijskim igrama, a borbe se održavaju u vrlo zanimljivoj vrsti borilišta.

Trenutno je u tijeku treća sezona Karate Combat natjecanja, a do sada je odrađeno ukupno 24 priredbe. Snimku nekih borbi s posljednje možete vidjeti na dnu teksta.

Linker
24. travanj 2024 05:44