K1 i Boks

Pobjeda Duboisa bila bi ogromno iznenađenje: Saznajte što kladionice misle o Duboisovim šansama protiv Usyka

Oleksandr Usyk (lijevo) i Daniel Dubois (desno)

 Andrzej Iwanczuk/NurPhoto/Shutterstock Editorial/Profimedia
25-godišnji engleski teškaš nadimka ‘‘Dynamite‘‘ veliki je autsajder protiv neporaženog Ukrajinca

Teško, gotovo nemoguće je pronaći objektivnog boksačkog stručnjaka i analitičara koji favorizira Daniela Duboisa u večerašnjem okršaju s Oleksandrom Usykom. Gotovo svaka detaljnija analiza svodi se na isti zaključak:

Daniel Dubois mora pritisnuti Usyka od samog početka, ne smije se nadboksavati s Ukrajincem, nego ga mora uvući u otvorenu tučnjavu.

Time Dubois povećava šanse za pobjedu nokautom, a bude li meč odmicao u kasnije runde, tako će Duboisove šanse za pobjedom drastično opadati. Usyk je osjetno brži, tehnički znatno potkovaniji, a puno je i iskusniji kad su u pitanju mečevi na svih 12 rundi. Zato Dubois mora tražiti šansu kroz svoj razorni udarac i pobjedu prekidom u ranijim rundama.

Kad se sve zbroji i oduzme, jasno je zašto kladionice vide Duboisa kao ogromnog autsajdera u ovom meču. 25-godišnji Britanac pobjedom nad Usykom priredio bi možda i najveće iznenađenje u ovoj kalendarskoj godini, a koeficijent na njegovu pobjedu iznosi 6,00 (Crobet). Samo 1,10 iznos je koeficijenta na Usykovu pobjedu, a upravo činjenica da se radi o teškašima i da Dubois posjeduje nokautersku moć, ostavlja Duboisu nekakve šanse za pobjedom.

Naravno, kroz povijest smo svjedočili i većim iznenađenjima, a Daniel Dubois više je nego svjestan da ovakve prilike ne dolaze puno puta u karijeri. Tri svjetske titule (WBA, IBF i WBO) večeras su u igri, a Dubois bi pobjedom nad Usykom otvorio mnoga vrata s mnoštvo mogućnosti.

Linker
26. travanj 2024 12:20