K1 i Boks

'Usyk će školovati Wildera'

 Screenshot (YouTube)
Svjetski prvak u lakoj kategoriji i jedan od najboljih boksača današnjice, Vasily Lomachenko, prognozirao je poraz Deontaya Wildera u potencijalnom susretu s Oleksandrom Usykom.

Usyk nakon uspješnog debija u teškoj kategoriji pozorno prati zbivanja na boksačkoj sceni i čeka svoju priliku za lov na još jedan pojas. Nakon što je pokorio lakotešku kategoriju, ovaj Ukrajinac namjerava isto učiniti i u teškoj.

Njegov dolazak u Saudijsku Arabiju na revanš Anthonyja Joshue i Andyja Ruiza Jr-a već je najavljen i vjerojatno će Usyk postati prvi izazivač za uspješnijeg iz tog dvoboja. On svoju priliku za jedan takav megameč opravdava činjenicom da je obvezni izazivač po WBO verziji.

No pobjednik Joshua-Ruiz meča i dalje neće imati WBC-ov pojas, on je, naime, još uvijek u vlasništvu Deontaya Wildera koji će se 23. studenog u Las Vegasu ponovno obračunati s Luisom Ortizom. 'Brončanog bombardera' nakon tog okršaja najvjerojatnije čeka još jedan revanš - onaj s Tysonom Furyjem. Taj je dvoboj predviđen za 22. veljače, pod uvjetom da se 'Kralj Cigana' ne zadrži u svojoj WWE avanturi.

Kad se pogleda slika kraljevske kategorije, jasno je da bi Usyk jednog dana volio odmjeriti snage s Wilderom.

"On će školovati Deontaya Wildera", prognozirao je kratko i jasno Usykov sunarodnjak Lomachenko u razgovoru s esnewsreporting.com.

Lomachenko je u istom intervjuu komentirao i borbu Canela Alvareza i Sergeya Kovaleva (2.11.). Ukrajinac je taj meč opisao kao 'velik iskorak za Canela i velik novac za Kovaleva'.

Pala je i prognoza za revanš Joshue i Ruiza:

"50-50", još je jednom poprilično kratak bio Lomachenko.

Linker
25. travanj 2024 09:00