K1 i Boks

‘Posjekotina nije pravilno zacijelila, Fury riskira protiv Usyka. Imat će problema, mislim da će se opet otvoriti‘

Tyson Fury

 Zac Goodwin/PA Images/Profimedia
Vjeruje da će rana ispod desne obrve Tysona Furyja biti problem do kraja njegove karijere

Tyson Fury dobio je 11 šavova ispod obrve nakon što ga je pogodio lakat na sparingu prije 17. veljače – prvotno predloženog datuma za njegovu neospornu borbu protiv Oleksandra Usyka. Zbog ozbiljnosti rane, organizatori nisu imali drugog izbora nego odgoditi četveropojasni obračun do 18. svibnja kako bi se osiguralo dovoljno vremena za zacjeljenje Furyjeva oka.

Međutim, Sammy Morris, ‘cutwoman‘ koja već više od deset godina radi kao stručnjakinja za rane u boksu bez rukavica, MMA-u i boksu s rukavicama, vjeruje da će se posjekotina vjerojatno ponovno otvoriti zbog toga što je to ‘mjesto dvostruke rane‘. Fury je ranije zadobio dvije rane na istom području tijekom svoje krvave borbe s Otto Wallinom 2019. godine.

"Ako je to već učinio prije pet godina (protiv Otta Wallina) i rana se ponovno otvorila pet godina kasnije na točno istom mjestu, onda znači da nije pravilno zacijelila i sada je to mjesto dvostruke rane", rekla je Morris za talkSPORT.com.

"On je bio posječen i ponovno posječen na istom mjestu. To samo pokazuje da nakon pet godina rana nije dobro srasla. Čak i ako se vrati nakon sto dana, što je osnovna preporuka kada biste se mogli ponovno boriti nakon što je posjekotina navodno zacijelila, riskira da se rana opet otvori protiv Usyka."

Upitana hoće li to biti problem koji bi mogao utjecati na Furyja u ostatku njegove karijere, Morris je odgovorila: "Da. Čovjek bi mislio da se nakon pet godina rana ne bi ponovno otvorila, ali očito jest.‘‘

"S godinama, vaša koža gubi elastičnost i kolagen ispod nje, tako da je mnogo lakše da se posiječete. Furyju je sada 35 godina i trebat će mu gotovo dvostruko više vremena da zacijeli nego nekome tko ima 20 godina. Tako da će mu to prouzročiti probleme i osobno mislim da će se otvoriti u njegovoj sljedećoj borbi. I kao borac, bit će jako svjestan toga. Nadam se da neće previše paničariti zbog toga i da će štititi svoje oko jer će Usyk zasigurno prvo ciljati to oko...

‘‘Fury obično drži ruke nisko i otvoren je. Mislim da ga nećemo vidjeti takvoga protiv Usyka.‘‘

"Mislim da će imati jako tvrdu obranu jer mu potrebno zaštititi tu posjekotinu u svakom trenutku."

Linker
16. travanj 2024 12:32