K1 i Boks

Tyson Fury o Kličkovim savjetima za Usyka: ‘Što mu on može savjetovati, kako izgubiti od ‘Gypsy Kinga‘?‘

Tyson Fury

 Owen Humphreys/PA Images/Profimedia
WBC-ov prvak teške kategorije održao je zanimljivu konferenciju za medijske predstavnike

Nešto više od mjesec dana preostaje nam čekati do najvećeg ovogodišnjeg boksačkog spektakla. Meč između Tysona Furyja i Oleksandra Usyka nešto je čemu se silno veseli svaki boksački fan, jer ipak se radi o obračunu dvojice najboljih teškaša na svijetu, ujedno i dvojice neporaženih boksača.

Pobjednik te borbe postat će apsolutnim prvakom svijeta u teškoj kategoriji, a nikada u eri četiri pojasa (WBC, WBO, IBF, WBA), teška kategorija nije imala apsolutnog prvaka. Lennox Lewis posljednji je boksač koji je istovremeno držao sve svjetske titule u svom vlasništvu. Lewis je u 11. mjesecu 1999. godine došao do WBA, WBC i IBF pojaseva u teškoj kategoriji, a nakon njega nismo imali prilike svjedočiti apsolutnom teškaškom prvaku.

Tyson Fury i Usyk imaju priliku ispisati povijest 18. svibnja (peti mjesec) u Saudijskoj Arabiji. Ususret meču, Fury je održao zanimljivu konferenciju za medije tijekom koje nije inzistirao na ‘‘trash talku‘‘, nego je čak uputio riječi hvale svom sljedećem protivniku.

‘‘Vidio sam kako mediji pišu da je ovo borba na osobnoj razini između mene i Usyka. Ovdje ništa nije osobno, radi se o čistom biznisu. Ja ne mrzim njega, niti on mrzi mene. On je dobar suprug i vjernik u Boga, poštujem ga kao čovjeka. Kao borac, on je bio apsolutni prvak svijeta u kruzer kategoriji i ujedinio je nekoliko titula u teškoj kategoriji. Svi moraju poštovati njegova postignuća.

On je dobar borac i čeka me težak izazov, ali ja vjerujem u svoje sposobnosti. Ali to ne znači da trebate govoriti kako je Usyk ‘sranje‘ ako izgubi od mene. Koga god sam porazio, čak i prvake poput Vladimira Klička ili Wildera, svi su nazivani ‘sranjem‘ i lošim borcima nakon poraza od mene. Molim vas, nemojte to govoriti i za Usyka nakon što ga porazi, jer on to nije.‘‘, rekao je Tyson Fury, a u nastavku ovog monologa Fury se fokusirao na razliku u fizičkoj veličini između njega i Usyka te je isticao ‘‘kako je veličina bitna‘‘ i ‘‘da s razlogom postoje težinske kategorije.‘‘

Ipak, kako je konferencija za medije odmicala, dobili smo dašak ‘‘Gypsy Kinga‘‘ koji je oštar i neugodan za mikrofonom, ali također i humorističan. Fury je dobio priliku reagirati na vijest da Usyku u pripremama za meč pomaže Vladimir Kličko, nekoć najbolji teškaš svijeta kojeg je upravo Fury 2015. godine svrgnuo s trona. Usyk je nedavno izjavio kako će pitati Klička za savjete ususret meču s Furyjem, a Tyson Fury ismijao je Usykovu ideju.

‘‘To će biti koristan savjet - kako izgubiti od ‘Gypsy Kinga‘. Kako on ikome može davati nekakve savjete. Da je imao ikakav savjet, iskoristio bi ga u meču protiv mene. Bio je to jednosmjeran boksački meč.‘‘, rekao je Fury.

Tijekom konferencije za medije bilo je i trenutaka gdje Tyson Fury izjavljuje da bi Usyka mogao poraziti čak i da se pojavi sa 160-ak kilograma, nakon popijenih sedam litara piva, ali sigurno je i sam Fury svjestan da ga čeka težak ispit 18. svibnja.

Kompletnu Furyjevu konferenciju za medije možete pogledati klikom na LINK.

Linker
16. travanj 2024 14:04