K1 i Boks

Posljednji Joshuin protivnik se sinoć vratio na pobjedničke staze! Nakon dva uzastopna poraza konačno upisao pobjedu

Jermaine Franklin 

 Daily Mail/dmg media/Profimedia
Što sada slijedi za Franklina se ne zna, no s obzirom da ima tek 29 godina, svijetla je budućnost zasigurno ispred njega

Za Jermainea Franklina je šira boksačka javnost čula krajem 2022. godine kada je Dillianu Whyteu pružio jako težak meč, a neki su nakon toga tvrdili kako je Franklin trebao pobijediti. Vidjelo se odmah da se radi o jako dobrom boksaču te je odmah u sljedećem nastupu uparen s Anthonyjem Joshuom, no od njega je također izgubio.

Dva poraza u nizu nisu izgledala dobro za talentiranog 29-godišnjaka, ali sinoć je uspio prekinuti gubitnički niz i vratiti se na pobjedničke staze. Sinoć se u Detroitu borio protiv Issaca Munoza kojeg je i svladao nakon deset odličnih rundi, a ovo mu je ukupno bila 22. pobjeda u karijeri.

Razlika u klasi među boksačima je bila vidljiva od samog početka, a Franklin je lagano započeo svojim poznatim direktima te je bio vrlo discipliniran. Munozu je ovo bila prva borba van Meksika, a vidjelo se odmah da je Franklin jednostavno bolji boksač. Lijevim krošeom u tijelo i glavu je konstantno pogađao Munoza i radio mu probleme, dok je meksički boksač gotovo cijeli meč proveo u defanzivi.

Udarac u tijelo je bilo najveće oružje za Franklina u ovom meču te se dalo primijetiti kako Munozu jako teško padaju. Nakon deset odličnih rundi je Franklin i slavio, a dva suca su mu dala svih deset.

Vratio se tako Franklin na pobjedničke staze, ali imena od kojih je izgubio definitivno nisu nikakva sramota. Što sada slijedi za Franklina se ne zna, no s obzirom da ima tek 29 godina, svijetla je budućnost zasigurno ispred njega.

Linker
28. travanj 2024 12:53