Ostalo

Georges St-Pierre: ‘Srcem sam uz Ngannoua, ali izgledi mu nisu naklonjeni, on je taj koji ide u drugi sport‘

Georges St-Pierre

 JORDAN JONES/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA Jordan Jones/getty Images/profimedia
‘Fury je jako dobar, a boks je vrlo ograničen i specijaliziran borilački spor‘, ističe bivši UFC-ov prvak

Nakon što je u utorak i službeno potvrđeno da će Francis Ngannou i Tyson Fury 28. listopada u Saudijskoj Arabiji odraditi boksački meč, reakcije na tu vijest višestruko se množe diljem javnog prostora. Brojni navijači, novinari, analitičari i borci komentirali su nadolazeći okršaj Predatora i Gypsy Kinga, a među posljednjima to je učinio - Georges St-Pierre.

"Drago mi je zbog Francisa jer će zaraditi mnogo novca. Vjerojatno puno više nego u svim njegovim borbama u UFC-u, ali, s druge strane, on će se suprotstaviti prvaku, najboljem boksaču u svom sportu", rekao je legendarni kanadski MMA borac, nekadašnji UFC-ov prvak u velter i srednjoj diviziji, u razgovoru s Arielom Helwanijem, pa nastavio:

"Znači, on je taj koji će se baviti drugim sportom, tako da mu izgledi neće biti naklonjeni. Međutim, nikad ne znaš... Jedan veliki udarac niotkuda mogao bi riješiti stvar. Iako izgledi ne idu u njegovu korist, moje srce je s njim. Stvarno se nadam da će pobijediti u ovoj borbi, ali vjerujem da ako izađe tamo i pokaže neke dobre vještine i ako bude izgledao dobro protiv prvaka, čak i ako izgubi, to bi moglo biti dobro za njega. Zaradit će mnogo novca. Pitanje je hoće li tako doista i biti. Fury je jako dobar, a boks je vrlo ograničen i specijaliziran borilački sport".

GSP, također, smatra da bi Furyju bilo daleko teže u eventualnom MMA okršaju, nego što će kamerunskom nokauteru biti u boksačkom.

"Kada bi se borili u MMA, Francisu bi bila potrebna jedna runda. Možda ni cijela runda, tri minute, a vjerojatno i manje od toga, i bilo bi gotovo. Što se tiče boksa, pouzdano znam da Francis može izdržati mnogo dulje u boksu protiv Furyja, nego što bi Fury izdržao protiv njega u MMA-u", zaključio je 42-godišnjak.

Linker
02. svibanj 2024 03:01