K1 i Boks

Potencijalni Hrgovićev protivnik samouvjereno: ‘Govorili su da sam star, ali ‘King Kong‘ je i dalje tu‘

Luis Ortiz

 Yaroslav Sabitov/Shutterstock Editorial/Profimedia
Luis Ortiz nokautom u šestoj rundi savladao je Charlesa Martina na novogodišnjoj boksačkoj priredbi

Poprilično veliku i bitnu pobjedu ostvario je Kubanac Luis Ortiz (33-2-0), proteklog vikenda na Floridi. Boksač nadimka ‘‘King Kong‘‘ ove godine puni 43 godine i mnogi su se pitali pripada li i dalje vrhu teške kategorije.

Ortiz je u meču protiv Charlesa Martina (28-3-1) dokazao kako ima još puno toga za pružiti. Naime, Martin je do tog meča bio drugi na IBF-ovoj ljestvici izazivača, dok je Ortiz bio deseti. ‘‘King Kong‘‘ je slavio nokautom u šestoj rundi. Poredak prema IBF-u još uvijek nije ažuriran, no očekuje se veliki Ortizov skok. Idući Kubančev meč mogao bi biti eliminatorski, za idućeg IBF-ova izazivača za pojas teške kategorije. Ortiz nikad u karijeri nije postao svjetskim prvakom, iako je dvaput imao priliku. Međutim, Deontay Wilder oba put je bio bolji. Mnogi smatraju kako je Ortiz tada propustio priliku te da su njegovi najbolji dani prošli, ali Kubanac se ne slaže.

‘‘Svi su govorili da sam star, da će me Martin pobijediti, ali gledajte, ‘King Kong‘ i dalje će biti tu. Ne znam protiv koga ću se boriti, ali želim da to bude uskoro. Ne mogu, niti želim gubiti vrijeme. Mislim da sam si osigurao dobru borbu u budućnosti.‘‘, rekao je Ortiz u razgovoru s Georgeom Ebrom.

Jedno od imena koje se nameće kao mogući Ortizov protivnik jeste Filip Hrgović. Hrgovićevi promotori, braća Sauerland, jučer su dali naslutiti kako je Hrgović u igri te da Ortiz mora odraditi taj meč, ukoliko želi biti idući IBF-ov izazivač za pojas. Međutim, upitno je koliko Kubanca privlači taj meč. Naime, njegov kraj karijere se bliži i ‘‘King Kong‘‘ bi se zasigurno radije borio s nekim većim imenom, koje garantira i veću zaradu. Filip Hrgović takvo ime trenutno nije, ali zato predstavlja opasnost. Ortiz tom borbom ne može puno dobiti, a izgubiti može jako puno. Vrijeme će pokazati što je iduće za obojicu boksača.

Linker
18. travanj 2024 14:52