K1 i Boks

Poznat idući protivnik Vitora Belforta, to je čovjek koji je srušio jednog od najvećih

Vitor Belfort

 CHANDAN KHANNA/AFP/Profimedia
Meč Chada Dawsona i Vitora Belforta naći će se na Triad Combat II priredbi

Uspješno je u rujnu Vitor Belfort započeo suradnju s Trillerom, nastupivši u ekshibicijskom boksačkom meču u kojem je bio bolji od Evandera Holyfielda. Tim putem je najavio nastavak suradnje s tim novim igračem na borilačkoj sceni pa ne treba čuditi što je Belfort ugovorio meč na njihovoj drugoj Triad Combat priredbi.

Podsjećamo, Triad Combat je Trillerov projekt u kojem pokušavaju sučeliti boksače i MMA borce uz pravila koja bi trebala svima podjednako odgovarati. Već su organizirali prvu priredbu, na kojoj smo pratili poraz Franka Mira od Kubrata Puleva, ali isto tako pobjede nekih MMA boraca protiv boksača te je zapravo MMA u prvom dvoboju odnio pobjedu. Što se tiče pravila, možemo ih opisati kao boks s malim rukavicama te uz dozvoljeni klinč. Ring u kojem se nastupa je u obliku trokuta.

Za drugu priredbu već je najavljen povratak Kubrata Puleva, koji će se suočiti s Juniorom Dos Santosom, bivšim UFC prvakom kojeg se dugo vremena smatralo najboljim boksačem među MMA borcima, a sad je najavljena i Belfortova borba.

Drugi bivši UFC prvak na ovom programu borit će se protiv bivšeg IBF i WBC svjetskog prvaka poluteške kategorije, Chada Dawsona. Riječ je o čovjeku koji je najpoznatiji po mečevima protiv Bernarda Hopkinsa 2011. i 2012. godine. Prvo je tada Dawson slavio prekidom u drugoj rundi, no taj je ishod zbog loše odluke suca ipak poništen. U drugom meču Dawson je potvrdio kvalitetu te je slavio većinskom sudačkom odlukom. Tim putem osvojio je WBC titulu, koju mu je odmah u idućem meču oduzeo Andre Ward. Ranije je bio i prvak prema IBF-u. Nju je oduzeo Antoniju Tarveru, a izgubio ju je nakon dvije uspješne obrane u meču protiv Jeana Pascala.

Dawsonu je 39 godina, a posljednji meč odradio je 2019. godine. U karijeri je ukupno upisao 36 pobjeda i pet poraza te bi, ako dođe u pravoj formi, svakako trebao biti favorit u meču protiv Belforta.

Još uvijek nije poznato kad će se održati drugi Trial Combat, no iz Trillera su rekli kako bi to trebalo biti na samom početku iduće godine. Pretpostavlja se kako je riječ o veljači, ali još uvijek ništa nije potvrđeno.

Linker
25. travanj 2024 02:13