K1 i Boks

Poznati boksački promotor kvari planove Hrgoviću? ‘Joshuu i Duboisa bih gledao po cijele dane‘

Filip Hrgović

 RONALD GORSIC Cropix
‘Mislim da je Dubois briljantan boksač‘, kazao je

Frank Warren, promotor boksača u teškoj kategoriji Daniela Duboisa, volio bi organizirati borbu protiv bivšeg dvostrukog svjetskog prvaka Anthonyja Joshue. Oba borca ​​sudjelovala su na priredbi prošle subote u Saudijskoj Arabiji, u sklopu ‘Day of Reckoning‘ događaja u Rijadu.

U glavnoj borbi večeri, Joshua je pobijedio i zaustavio Otta Wallina u pet rundi. Na "undercardu", Dubois je slavio protiv bivšeg protivnika Mirka Cro Copa, Jarrella Millera te se uspio oporaviti nakon što je pretrpio poraz nokautom od Oleksandra Usyka još u kolovozu.

Joshua se trebao suočiti s dugogodišnjim rivalom Deontayem Wilderom u ožujku u Saudijskoj Arabiji, ali taj scenarij je pao u vodu, također prošle subote, kada je potonji pretrpio poraz od Josepha Parkera odlukom sudaca.

Idući na redu za okršaj s Joshuom jest naš Filip Hrgović, ali Warren je spreman i voljan "ugurati" Duboisa za okršaj s "AJ-em":

"Za mene, Dubois bi se mogao boriti s bilo kojim od tih tipova u prvih 10. Čak bi i ‘AJ‘ bio dobra borba. Gledao bih to cijeli dan. Mislio sam da je Daniel Dubois briljantan", rekao je Warren za Talk Sport, a onda istaknuo da je demantirao mnoge:

"Trebao mu je ‘dizač‘ samopouzdanja. Borba s Usykom je prošla, a on je nakon toga dobio dosta pitanja o tome koliko želi i želi li doista biti na vrhunskoj razini. Pa, pokazao je da jest jer je to bila teška borba. Morao je stisnuti zube i učinio je sve što je trebao", zaključio je Warren.

Linker
02. svibanj 2024 21:03