K1 i Boks

Poznati boksački promotor tvrdi: ‘Dillian Whyte veća je prijetnja Furyju, nego što je Wilder ikad bio‘

LAS VEGAS, NEVADA - JUNE 15: Tyson Fury (C) poses with boxing promoter Bob Arum (L) and referee Kenny Bayless after defeating Tom Schwarz during a heavyweight fight at MGM Grand Garden Arena on June 15, 2019 in Las Vegas, Nevada. Fury won with a second-round TKO. Steve Marcus,Image: 448122731, License: Rights-managed, Restrictions:, Model Release: no, Credit line: Steve Marcus/Getty images/Profimedia

 STEVE MARCUS/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA Steve Marcus/Getty Images/Profimedia
Bob Arum smatra kako ‘‘Gypsy Kinga‘‘ čeka izuzetno težak zadatak protiv sunarodnjaka

Nakon puno zavrzlama i svakakvih organizacijskih problema, čini se kako je teška kategorija u boksu napokon spremna za neke konkretnije korake i rasplete koje čekamo. Quensberry Franka Warrena, proteklog petka pobijedio je na ''purse bidu'' za meč između Dilliana Whytea i Tysona Furyja te su time dobili pravo organizacije tog meča.

Fury i Whyte dobit će najveće honorare u dosadašnjim karijerama. ''Gypsy Kingu'' pripast će 32.8 milijuna dolara, dok će Whyte uprihoditi 8.2 milijuna dolara. Radi se o baznim honorarima, koji je ne uključuju postotke od ostalih prihoda koje borci ugovore s organizatorima.

Preostaje ugovaranje lokacije, vremena održavanja i ostalih sitnijih tehnikalija, no Fury i Whyte mogu se polako posvetiti pripremama za taj meč. Radi se o sukobu dvojice WBC-ovih prvaka u teškoj kategoriji. Dillian Whyte (28-2-0), privremeni je prvak, a pojas je osvojio (vratio), savladavši Alexandera Povetkina u trećem mjesecu, prošle godine.

Fury (31-0-1) s druge strane, aktualni je WBC-ov prvak u teškoj kategoriji, a pojas je obranio u desetom mjesecu prošle godine, nokautiravši Deontayja Wildera. Iako je Whyte rodom Jamajčanin, zapravo ćemo gledati borbu dvojice boksača koji nastupaju pod britanskom zastavom.

Bob Arum, jedan od najpoznatijih svjetskih boksačkih promotora te osnivač promotorske kuće Top Rank, dao je svoj osvrt na meč između Furyja i Whytea. Iako su mnogi očekivali kako bi Fury zapravo mogao uskočiti u meč protiv Usyka (umjesto Joshue) te Whytea ne vide kao samu elitu ove kategorije, Arum se ne slaže.

''Whyte ima velike šanse, zato što je on veliki udarač. On je buran i neugodan teškaš, jako iskusan teškaš. Ako ništa, on je Furyju veća prijetnja, nego što je Deontay Wilder ikada bio.'', rekao je Arum u razgovoru za IFL TV.

Deontay Wilder tri puta se borio protiv Furyja. Jednom je izvukao neriješen ishod, dok je dvaput poražen nokautom. Ipak, imao je i Wilder jako dobrih trenutaka u mečevima protiv Furyja te ga je višestruko puta slao u nokdaun. Može li Dillian Whyte napraviti dodatni iskorak te pokazati kako pripada samoj kremi teške kategorije, ili će se Fury pridružiti Joshui i Povetkinu kao jedinim imenima koja su pobjeđivala Whytea, preostaje nam vidjeti. Planirani datum borbe trenutno je 23. travnja (četvrti mjesec), no ništa još nije službeno.

Linker
16. travanj 2024 01:14