K1 i Boks

(VIDEO) Usyk upisao nogometni debi u dresu ukrajinskog drugoligaša

Oleksandr Usyk

 Mustafa Ciftci/ANADOLU AGENCY/Anadolu Agency via AFP
Trostruki svjetski boksački prvak teške kategorije našao je vremena za baviti se nogometom

Zanimljiv način priprema za revanš protiv Anthonyja Joshue odabrao je Oleksandr Usyk. On je otputovao u Tursku s nogometnim klubom FC Pollisya, koji nastupa u drugoj ukrajinskoj ligi te je zajedno s njima posljednjih dana trenirao. Ali, nije sve stalo na tome. Usyk se na treningu očito dovoljno dobro iskazao da bi dobio priliku u njihovom dresu zaigrati.

Boksački velemajstor zaigrao je na prijateljskoj utakmici "Winter Cupa" između Pollisye i UPL Veresa. Ušao je u igru u 76. minuti, pri vodstvu njegove momčadi 2:1, a umalo je upravo on postigao treći pogodak. Ipak, nije se najbolje snašao na povratnu loptu svog suigrača.

Iako je jasno da je ovdje riječ o čistoj razonodi, posljednjih dana se govori kako će Usyk s ovim klubom potpisati i profesionalni ugovor. To bi naravno bio sjajan potez s marketinške strane, a mogao bi boksački prvak još puta zaigrati na nekoj ovakvoj utakmici te tako dodatno privući pažnju fanova i medija. Nešto ozbiljnije naravno da nije u igri.

Usyk bi se uskoro trebao vratiti ozbiljnom boksačkom treningu, posebno nakon što datum njegovog revanša protiv Joshue bude službeno najavljen. Trenutno se govori o travnju ili svibnju, ali donedavno niti on sam nije mogao biti siguran da će do istog doći, budući da se spominjalo moguće odstupanje Joshue te njegov meč protiv Tysona Furyja. Meč protiv Furyja i dalje je opcija, no za tako nešto će morati prvo još jednom odraditi ono što mu je uspjelo u rujnu prošle godine.

Linker
24. travanj 2024 13:03