K1 i Boks

Poznati trener o borbi Joshua-Ngannou: ‘Teško je predvidjeti kakvi će biti u ringu, ali mislim da on ima prednost‘

Anthony Joshua

 NICK POTTS/PA IMAGES/PROFIMEDIA Nick Potts/pa Images/profimedia
Pretpostavljalo se da će Joshua odmjeriti snage s Hrgovićem, ali ništa od toga u ovom trenutku

Trener Deontaya Wildera Malik Scott iznio je svoje predviđanje za okršaj između dvostrukog svjetskog prvaka Anthonyja Joshue i bivšeg UFC prvaka u teškoj kategoriji Francisa Ngannoua, samo četiri mjeseca nakon profesionalnog debija potonjeg.

Joshua se trebao suočiti s Wilderom u ožujku, a sve se trebalo "potvrditi" nakon što su se borili na istoj priredbi 23. prosinca. (Dan obračuna) Međutim, Wildera je nadboksao Joseph Parker i izgubio je na odluku sudaca, a dugo očekivani obračun ponovno je propao.

Kao rezultat toga, fanovi su pretpostavili da će se Joshua suočiti s Filipom Hrgovićem u borbi koja bi se vjerojatno odnosila na upražnjeni naslov svjetskog prvaka IBF-a, koji će vjerojatno biti dostupan nakon Tysona Furyja protiv Oleksandra Usyka.

Svijet boksa ipak je pokazao drukčije, jer je najavljeno da će se Joshua sučeliti s Ngannouom. Scott je za ES NEWS rekao da očekuje pobjedu Joshue.

“Mislim isto što sam mislio kad su me pitali o borbi prije dva ili tri mjeseca, mislim da Joshua pobjeđuje, ali također sam mislio da će Fury lako pobijediti kada se borio protiv Ngannoua tako da je teško predvidjeti bilo što, ali morate ga pohvaliti za ono što je napravio s Furyjem, jednostavno morate. Ipak, mislim da je ‘AJ‘ favorit", kazao je.

Joshua i Ngannou borit će se 8. ožujka u Rijadu.

Linker
28. travanj 2024 11:46