K1 i Boks

Predsjednik WBC-a smiruje strasti: ‘Ne žurimo se pronaći obveznog izazivača za Furyja, u suprotnom bismo naštetili sportu!‘

Mauricio Sulaiman

 NICK POTTS/PA IMAGES/PROFIMEDIA Nick Potts/pa Images/profimedia
Također mu omogućavaju svo potrebno vrijeme da ugovori borbu s Usykom, iako rezultata nema

Predsjednik WBC-a Mauricio Sulaiman naznačio je da njegova organizacija neće žuriti s postavljanjem obveznog izazivača za prvaka u teškoj kategoriji Tysona Furyja. Fury je obavio obaveznu obranu naslova u travnju 2022. godine, kada je nokautirao Dilliana Whytea na Wembleyju.

Vraća se 28. listopada kada će ukrstiti rukavice s ​​bivšim UFC prvakom Francisom Ngannouom. Prošle godine, WBC je naredio obavezni "title eliminator" između bivših prvaka Andyja Ruiza i Deontaya Wildera, ali nisu uspjeli postići dogovor.

Fury je pokušao osigurati borbu s IBF, IBO, WBA, WBO prvakom Oleksandrom Usykom, ali se također nisu uspjeli dogovoriti, problem je bio u raspodjeli zarade. WBC će omogućiti Furyju da ima potrebno vrijeme, bez blokada, da finalizira borbu s Usykom 2024. godine.

"Bio je voljan, sposoban i pokušavao se boriti s Oleksandrom Usykom, Anthonyjem Joshuom, Andyjem Ruizom Jr. ili bilo kime i nije uspio izboriti borbu koju bi fanovi željeli vidjeti. Umjesto da čeka, on nema obavezne izazivače, tako da će održati ovaj poseban događaj u Saudijskoj Arabiji," rekao je Sulaiman te nastavio:

“Ne bori se s Oleksandrom Usykom jer nije bio spreman prošlog prosinca. Onda nisu mogli u ožujku i onda su otišli svatko svojim putem. Anthony Joshua – ista stvar, stoga nemojte kriviti Tysona Furyja. On je bio tamo i bio tamo spreman. Obavezni natjecatelj pravilo je da se pruži prilika najboljem natjecatelju u diviziji, a ne da o njemu govori prvak. Ako forsirate obvezu samo radi toga, činite medvjeđu uslugu sportu. Nećemo požurivati ​​s izborom obveznog kandidata. Naručili smo borbu Wildera protiv Ruiza i pobjednik bi bio obvezni izazivač, ali nije došlo ni do toga."

Za kraj je poručio da će vidjeti kako stvari stoje na konvenciji WBC-a:

“Oni ne sudjeluju u tome tako da nema obaveznog kandidata. Fury je bez sumnje najbolji teškaš. Željeli bismo vidjeti Furyja protiv Usyka tako da se nećemo miješati u planove da imamo veliki obračun za sve pojaseve tako da nema žurbe s pronalaženjem obveznog kandidata i vidjet ćemo što će se dogoditi na WBC konvenciji.”

Linker
01. svibanj 2024 17:41