K1 i Boks

Posljednji apsolutni teškaški prvak o meču između Usyka i Furyja: ‘Mali tip pobjeđuje velikog‘

Lennox Lewis 

 Nick Potts/PA Images/Profimedia
Bila bi ovo prava boksačka poslastica i bilo bi jako zanimljivo za gledati tko bi uspio nametnuti svoje prednosti koje ima nad drugim boksačem

Nema nikakvih naznaka da ćemo bilo kada u nekoj doglednoj budućnosti gledati meč za ujedinjenje titula u teškoj kategoriji. Oleksandr Usyk i Tyson Fury okrenuli su se drugim protivnicima, a Usyk je počeo rješavati obavezne izazivače. S druge strane Fury se bori protiv debitanta bez ikakvog boksačkog iskustva.

Svi se nadamo da će se ova borba dogoditi, iako je podosta teško zadržati optimizam kada je ovo u pitanju. Međutim, posljednji apsolutni prvak teške kategorije, Lennox Lewis, odlučio je progovoriti o ovom meču, odnosno tko bi prema njemu imao prednost ukoliko bi se meč uistinu dogodio.

‘‘Kada Usyk trenira za borbu, kada boksa za borbu, on se unese i mentalno i fizički da to bude dobra borba. Što god činio, on će doći s namjerom da pobijedi u tom meču. Međutim, bori se protiv drugačijeg čovjeka nego što se borio do sada. Ispred njega neće stajati netko od 190 centimetara, nego čovjek od 206 centimetara koji boksa iz standardnog i iz kontra garda te se još kreće odlično. Ja uvijek kažem da dobri mali tip pobjeđuje većeg, eto to je moje mišljenje‘‘, rekao je Lewis.

Bila bi ovo prava boksačka poslastica i bilo bi jako zanimljivo za gledati tko bi uspio nametnuti svoje prednosti koje ima nad drugim boksačem. Nažalost, šanse da se ovaj meč ikada dogodi su ekstremno male jer Furyja očito zanima samo novac. Jučer je i sam rekao - prva postaja Ngannou, druga postaja banka. Izgubio je sportski motiv, ali pitanje je koliko će mu WBC to tolerirati.

Linker
19. travanj 2024 08:53