K1 i Boks

Pročitajte reakcije na meč između Canela i Charla: ‘Nisi niti pokušao pobijediti, treba te biti sramota‘

Canelo Alvarez

 Sarah Stier/Getty images/Profimedia
Jermell Charlo privukao je mnoštvo kritika svojom izvedbom u meču protiv Canela Alvareza

Meč između Jermella Charla i Canela Alvareza najavljivao se kao veliki boksački meč, a na kraju smo dobili poprilično nezanimljiv meč u kojem je Canelo bez ikakvih problema došao do nove pobjede.

Jermell Charlo puno je pričao u najavama ovog meča, najavljivao je da će šokirati svijet i da je njegovo vrijeme došlo. Jednom kada se našao u ringu s Canelom, priča je izgledala posve drukčije. Charlo je svih 12 rundi izbjegavao otvorene razmjene i konkretnu akciju, a na kraju je izgubio uvjerljivom jednoglasnom odlukom. Svojim nastupom priskrbio si je mnoštvo kritika.

Već smo vam pisali o komentarima Terencea Crawforda, apsolutnog prvaka svijeta u velter kategoriji. Charlo je potencijalni Crawfordov protivnik u budućnosti, ali ‘‘Bud‘‘ više nije toliko zainteresiran za meč protiv boksača koji je odradio ovako loš nastup.

‘‘Jermell Charlo, tužno je kako si odradio ovaj meč. Nisi niti pokušao pobijediti, samo si pokušavao preživjeti. Trebala bi te biti sramota.‘‘, poruka je Crawforda, a sličan zaključak dao je i Paulie Malignaggi, umirovljeni boksač i nekadašnji svjetski prvak.

‘‘Charlo nije niti pokušao pobijediti u ovom meču. Pojavio se da pokupi novac i borio se kao tip koji više želi ostati neozlijeđen, nego što želi pobijediti.‘‘, napisao je Paulie na Twitteru.

‘‘Charlo nije htio pobijediti.‘‘, napisao je UFC-ov borac Belal Muhammad i tako se samo priključio mnoštvu onih koji su na taj način protumačili Charlov nastup.

Poznati boksački trener Teddy Atlas očekivao je puno tijesniji i kompetitivniji meč, a dobili smo meč u kojem se Canelo ‘‘nije oznojio‘‘ na putu do pobjede.

‘‘Odajte poštovanje Canelu. Mislio sam da će pobijediti, ali u kompetitivnom meču, a ne u jednostranoj borbi kakvu smo na kraju dobili.‘‘, naveo je Atlas.

Jermell Charlo jednostavno je razočarao svojom izvedbom, dok je Canelo rutinski osvajao runde i došao do svoje 60. pobjede u profesionalnoj karijeri. Charlo je nerijetko isticao kako je podcijenjen na relevantnim ‘‘P4P‘‘ ljestvicama, ali nakon ovakvog nastupa, samo je dodatno izgubio poštovanje borilačke zajednice.

Linker
28. travanj 2024 17:10