Ostalo

Gervonta Davis danas će vjerojatno završiti iza rešetaka: Sedam godina zatvora prijeti sjajnom boksaču

Gervonta Davis

 Patrick Smith/Getty images/Profimedia
28-godišnji momak iz Baltimorea izjasnio se krivim, a danas će saznati kaznu

Ponajveću pobjedu u dosadašnjoj karijeri upisao je Gervonta Davis prije nešto manje od dva tjedna u Las Vegasu. Nokautom u sedmoj rundi porazio je Ryana Garciju, a bio je to obračun dvojice boksača koje su mnogi predodredili da budu glavne zvijezde svjetskog boksa u periodu koji dolazi.

Gervonta se u tom meču pokazao kao ipak osjetno talentiraniji i kvalitetniji boksač od Garcije, a bila je to 29. Gervontina pobjeda u karijeri. Čak 27 ih je upisao nokautom i definitivno je jedan od najboljih boksača današnjice.

Međutim, kao što smo vam pisali u tjednu uoči te borbe, Gervontu možda još veća bitka čeka nakon tog meča s Ryanom Garcijom. Momak iz Baltimorea danas će izaći pred sud kako bi mu izrekli kaznu za prometnu nesreću koju je skrivio 2020. godine.

Gervonta je tada u svom Lamborghini Urisu prošao kroz crveno svjetlo na semaforu, a time je uzrokovao prometnu nesreću. Drugo uključeno vozilo u nesreću bila je Toyota Solara, a Gervonta je svojim automobilom udario točno u vozačeva vrata Toyote. Davis se svojim Lamborghinijem nakon toga zabio i u ogradu obližnjeg dućana. Srećom, nitko nije izgubio život u toj prometnoj nesreći, a vrijedi istaknuti kako je Gervonta upravljao vozilom dok mu je vozačka dozvola bila privremeno oduzeta zbog nekih ranijih prekršaja, a Gervonta je i pobjegao s mjesta nesreće.

Poznatog boksača tereti se po 14 točaka optužnice, a Gervonta se kasnije izjasnio krivim na sudu. Sedam godina i 55 dana iznosi maksimalna kazna zatvora koju mu sad danas može izreći, a to će se dogoditi ako po svim točkama optužnice bude proglašen krivim.

Za očekivati je da će Gervonta od danas završiti iza rešetaka, a jedino je pitanje koliko dugo će tamo i ostati. Naime, sudac je na prošlom ročištu izjavio da ništa osim zatvorske kazne ne bi bilo dovoljno za sve što je Gervonta počinio i time je dao do znanja što čeka ponajboljeg svjetskog boksača.

Završi li nekoliko godina iza rešetaka, karijera 28-godišnjeg Gervonte Davisa primit će ogroman udarac, a moguće da to bude i kraj njegove profesionalne karijere. Pričekajmo ipak nastavak dana i službenu presudu.

Sve točke optužnice možete pročitati u nastavku teksta.

14 točaka optužnice kojima se tereti Gervontu Davisa:

- Četiri slučaja propusta trenutnog vraćanja na mjesto nesreće koja sadrži tjelesno ozlijeđene

- Propust da vozač koji je sudjelovao u nesreći pruži pomoć ozlijeđenoj osobi

- Propust da vozač koji je sudjelovao u nesreći dostavi osobnu iskaznicu i vozačku dozvolu

- Propust da vozač koji je sudjelovao u nesreći pokaže vozačku dozvolu policiji

- Propust da se vozač koji je sudjelovao u nesreći javi u najbližu policijsku postaju

- Propust da vozač koji je sudjelovao u nesreći locira i obavijesti vlasnika uništenog posjeda o šteti

- Propust da vozač koji je sudjelovao u nesreći dostavi svoje podatke pisanim putem

- Vozač koji upravlja vozilom na cesti unatoč zabrani i suspendiranoj dozvoli

- Vozač koji upravlja vozilom na cesti unatoč oduzetoj dozvoli

- Vozač upravlja vozilom na cesti bez potrebne dozvole i autorizacije

- Vozač je propustio stati na crveno svjetlo semafora

Linker
28. travanj 2024 00:54