K1 i Boks

Promotor Bob Arum nahvalio Ngannoua: ‘Opasan je kao Wilder, može nokautirati Furyja! Ova borba može na obje strane‘

Francis Ngannou

 PX IMAGES/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA Px Images/alamy/alamy/profimedia
Koliko god se isticala snaga Kamerunca kao bitan faktor, mnogi i dalje ne odobravaju ovu borbu

Promotor Bob Arum očito ima visoko mišljenje o moći udaranja Francisa Ngannoua. Arumov klijent, Tyson Fury, prvak WBC-a u teškoj kategoriji, suprotstavit će se Ngannouu u ekshibiciji u njegovom boksačkom debiju 28. listopada u Saudijskoj Arabiji.

Bez obzira na činjenicu da se Ngannou nikada nije profesionalno borio u boksačkom ringu ili da bi njegov protivnik mogao biti najveći talent u teškoj kategoriji prošlog desetljeća, Arum smatra da bi bivši UFC-ov prvak u teškoj kategoriji mogao pružiti sličnu prijetnju kao poznati moćni udarač Deontay Wilder.

Wilder, naravno, ima trilogiju s Furyjem, koji je dobio posljednje dvije borbe, obje prekidom, ali je također nekoliko puta oboren u borbama. (Prva borba je bila neriješena.)

Upitan u nedavnom intervjuu može li se Ngannou, koji je bio naširoko cijenjen zbog svoje udaračke snage u UFC-u, usporediti s vrstom "opasnosti" koju je predstavljao Wilder, Arum nije oklijevao odgovoriti potvrdno.

"Da, mislim da može. Očito je da je Deontay cijeli život trenirao kao boksač pa mu je to išlo u prilog. Ipak, to je ista vrsta opasnosti s kojom se Fury suočava u borbi protiv Ngannoua kao kad se borio protiv Wildera.”

Koliko god se isticala snaga Kamerunca kao bitan faktor, mnogi i dalje ne odobravaju ovu borbu. Ipak, organizatori borbe, uključujući Furyjevog britanskog promotora Franka Warrena, pokušali su racionalizirati Ngannouov nedostatak boksačkog iskustva ukazujući upravo na tu njegovu sirovu moć. Ngannoua trenutno trenira Mike Tyson, što je također jako bitan faktor u cijeloj priči.

Arum je rekao da, iako je Fury pokazao da ima dobru bradu u svoje tri borbe s Wilderom, istaknuo je da nije potpuno nedodirljiv.

"Tyson je pokazao otpornost snažnim udarcima, poput Deontaya Wildera, ali primijetite da su ga uspjeli srušiti, tako da, opet, ova borba može ići u oba smjera ako nije potpuno spreman."

Linker
28. travanj 2024 19:34