K1 i Boks

Promotor o Anthonyju Joshui: ‘Usyk ga je psihički ozlijedio, pojeo mu je srce i dušu. Mora se rehabilitirati!‘

Anthony Joshua

 KEVIN QUIGLEY/DMG MEDIA/PROFIMEDIA Kevin Quigley/dmg Media/profimedia
‘Te su izvedbe bile razorne za njegovu psihu‘, rekao je Krassyuk u kontekstu dvaju uzastopnih poraza koje je ‘AJ‘ doživio od ukrajinskog prvaka

Među nemalim dijelom boksačke publike posljednjih je mjeseci, pa i godina, dominantno mišljenje kako Anthony Joshua više nije isti boksač kakav je bio na svom vrhuncu. Britančeva preobrazba krenula je još 2019. godine, kada mu je samopouzdanje uzdrmao Andy Ruiz nokautiravši ga u njihovom prvom međusobnom meču, a duboke, potencijalno i trajne, ožiljke ne njegovoj psihi ostavio je Oleksandr Usyk, tako što mu je, najprije, krajem rujna 2021. održao malu školu boksa, potpuno ga izdominirao i nadmašio u svim elementima boksačke vještine, te oteo teškaško prijestolje, da bi mu, ni godinu dana kasnije, ponovno dokazao da nisu ista boksačka liga i da za njega predstavlja neosvojivu tvrđavu.

Upravo o tome kako je dvomeč s neporaženim Ukrajincem negativno utjecao na "AJ"-evu karijernu krivulju, te ga izmijenio kao borca i čovjeka, nedavno je govorio Usykov promotor Alexander Krassyuk.

"Usyk ga je psihički ozlijedio. Pojeo mu je srce, a zatim i dušu. Te su izvedbe bile razorne za Joshuinu psihu, ‘AJ‘ kao ratnik ima ego, a taj je ego izuzetno patio. On mora oporaviti svoj um, mora se popraviti i rehabilitirati, a to je ono što radi korak po korak", rekao je Ukrajinac u razgovoru za Boxing News, pa se osvrnuo na Joshuine posljednje dvije pobjede, protiv Jermainea Franklina i Roberta Heleniusa: "Prva borba nije bila najbolja, recimo da je to bilo pristojno, no ova borba s Heleniusom kao kasnom zamjenom je bila bolja - nokautirao je tipa".

Kad je riječ o sljedećem potencijalnom Joshuinom meču, Krassyuk dijeli nade praktično čitave boksačke zajednice.

"Volio bih da se u sljedećem meču boriti protiv Deontaya Wildera, to je za mene 50-50 borba, apsolutno 50-50", zaključio je ukrajinski promotor.

Linker
04. svibanj 2024 09:15